Έρχεται ήπια υβριδικό 4Χ4 Jeep Avenger 4xe με δύο ηλεκτρικά μοτέρ

Έρχεται ήπια υβριδικό 4Χ4 Jeep Avenger 4xe με δύο ηλεκτρικά μοτέρ

2.077 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2024)

- Βασισμένο στο concept που η Jeep είχε παρουσιάσει το 2022
- Έρχεται με υπερυψωμένες αναρτήσεις και μεγαλύτερες διαστάσεις τροχών
- Με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και βενζινοκινητήρα 136 αλόγων
- Με το 4xe η Jeep προσφέρει 4Χ4 σε όλες τις κατηγορίες SUV

Βασισμένο στο concept που η Jeep είχε παρουσιάσει το 2022

Η Jeep ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέα έκδοση του Jeep Avenger με τετρακίνητο ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο ονομάζει 4xe. Το Avenger πρωτοκυκλοφόρησε το 2023 ως αποκλειστικά ηλεκτρικό, ενώ μια φτηνότερη έκδοση του με βενζινοκινητήρα βγήκε λίγους μήνες μετά. Οι δύο αυτές εκδόσεις ήταν προσθιοκίνητες. Το 2022 η Jeep είχε παρουσιάσει στην έκθεση του Παρισιού μια πιο στιβαρή, off-road τετρακίνητη έκδοση και πάνω σε αυτό φαίνεται πως έχει βασιστεί η επερχόμενη τετρακίνητη ήπια υβριδική έκδοση του Avenger. Οι παραγγελίες του θα ξεκινήσουν εντός του 2024. 

Έρχεται με υπερυψωμένες αναρτήσεις και μεγαλύτερες διαστάσεις τροχών

Από την φωτογραφία που κυκλοφόρησε πρόσφατα το μοντέλο-παραγωγής διατηρεί πολλά από τα στοιχεία του concept του 2022: Μαύρα προστατευτικά στοιχεία, υπερυψωμένες αναρτήσεις, μεγαλύτερες διστάσεις τροχών και γενικότερα μια πιο off-road, σκληροπυρηνική εμφάνιση. Έχει ένα πιο μυώδες καπό από τις άλλες εκδόσεις, με μια μαύρη ματ σχεδίαση στο κέντρο του. Επίσης έρχεται με μπάρες οροφής και λαχανί λεπτομέρειες στην μάσκα. Στο μπροστά μέρος διατηρεί παρόμοια σχεδίαση στους LED προβολείς και στους αεραγωγούς, με τις άλλες εκδόσεις.

Με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και βενζινοκινητήρα 136 αλόγων

Το σύστημα κίνησης του νέου Avenger θα συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα που αποδίδει 136  άλογα και ένα αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων καθώς και δύο ηλεκτρικά μοτέρ προσαρμοσμένα στους δύο άξονες, τα οποία προσφέρουν 28 άλογα έκαστα. Η Jeep δεν μας έχει δώσει λεπτομερείς πληροφορίες για τις επιδόσεις του νέου συστήματος κίνησης, αλλά δηλώνει πως το Avenger 4xe θα διατηρεί την τετρακίνητη λειτουργία του ακόμα κι αφού η μπαταρία του εξαντληθεί χρησιμοποιώντας τον βενζινοκινητήρα ως γεννήτρια ενέργειας για τα ηλεκτρικά μοτέρ.

Με το 4xe η Jeep προσφέρει 4Χ4 σε όλες τις κατηγορίες SUV

«Το νέο Jeep Avenger 4xe αποτελεί σημείο καμπής για τη μάρκα. Η τελευταία έκδοση του επιτυχημένου μας μοντέλο συνδυάζει την compact και ευέλικτη σχεδίαση του Avenger με τις επιδόσεις ενός συστήματος τετρακίνησης», είπε ο Eric Laforge, επικεφαλής της μάρκας στην Ευρώπη. «Το αποτέλεσμα δίνει μια απαράμιλλη δυνατότητα για μια πιο δυναμική εμπειρία οδήγησης. Το νέο Avenger 4xe ολοκληρώνει την γκάμα της μάρκας [που πλέον] προσφέρει 4x4 σε όλες τις κατηγορίες SUV», συνέχισε.

FORD E-TRANSIT
NISSAN