Δοκιμή: Νέο Jeep Avenger | Ηλεκτρικό SUV με 30 χιλιάρικα & 156 PS
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Νέο Jeep Avenger | Ηλεκτρικό SUV με 30 χιλιάρικα & 156 PS

41.053 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2023)

Το πρώτο full ηλεκτρικό Jeep είναι στα 4 μέτρα δηλαδή μικρό σε μήκος, έχει 156 άλογα, κοστίζει όσο ή και λιγότερο από αντίστοιχης ιπποδύναμης συμβατικά SUVάκια και είναι εντυπωσιακό σε σχεδίαση! Το δοκιμάζουμε και αποφασίζουμε πόσο Jeep είναι.

To ηλεκτρικό Jeep-άκι που κοστίζει όσο τα συμβατικά

Μικρό στο μάτι, αλλά μεγάλης σημασία για το μέλλον της Jeep είναι το Avenger, που θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της θρυλικής αμερικάνικης φίρμας. Το Avenger, που οδηγήσαμε για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο στην Ισπανία, έχει μήκος 4.084 χλστ. (4.236 χλστ. το Renegade) και αυτομάτως γίνεται ο… Βενιαμίν της Jeep. Στηρίζεται μάλιστα στην πλατφόρμα CMP, που γνωρίζουμε από ηλεκτρικά SUVάκια μοντέλα του ομίλου Stellantis, όπως το DS 3 E-Tense, το Peugeot e-2008 και το Opel Mokka-e για παράδειγμα. Ο κινητήρας του όμως αποτελεί βελτιωμένη έκδοση των παραπάνω αποδίδοντας +20 άλογα (156), βελτίωση που είδαμε και στο ανανεωμένο DS 3 E-Tense, που δοκιμάσαμε πρόσφατα.
Εκτός από το πρώτο ηλεκτρικό Jeep (θου Κύριε φυλακείν τω στοματί μου), το Avenger είναι και το πρώτο προσθιοκίνητο Jeep, το οποίο εφοδιάζεται με τα συστήματα Selec-Terrain, που προσαρμόζει την απόδοση του κινητήρα και τη λειτουργία των ηλεκτρονικών ανάλογα με το έδαφος και τις συνθήκες πρόσφυσης, ενώ υπάρχει και Σύστημα ελέγχου κατάβασης Hill Descent Control.
Ας το δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά ύστερα από τις εκτενείς μετρήσεις του Test Center που μόνο το AutoΤρίτη πραγματοποιεί στην ελληνική αγορά

 


Εκτός από τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος, η μπαταρία προστατεύεται και από ειδικές προστατευτικές ποδιές.

Εκτός από τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος, η μπαταρία προστατεύεται και από ειδικές προστατευτικές ποδιές.

Συνέχεια του άρθρου >>>
TI LINGLONG AGORAZO
KIA