Ψηφιακό σχέδιο για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το ηλεκτρικό VW των 20.000 ευρώ.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ψηφιακό σχέδιο για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το ηλεκτρικό VW των 20.000 ευρώ.

Έρχεται μετά το 2025 το ηλεκτρικό VW που θα κοστίζει 20.000 ευρώ

3.677 Επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2023)

- Πεπεισμένος ότι το VW των 20.000 ευρώ θα γίνει πραγματικότητα είναι ο CEO της VW
- Έρχεται νωρίτερα το ID.2 των 25.000 ευρώ
- Renault και Stellantis επενδύουν επίσης στα προσιτά ηλεκτρικά

Πεπεισμένος ότι το VW των 20.000 ευρώ θα γίνει πραγματικότητα είναι ο CEO της VW

Το μικρό και προσιτό ηλεκτρικό Volkswagen, το οποίο σύμφωνα με όλα όσα λέγονται, θα κοστίζει λιγότερο από 20.000 ευρώ, θα παρουσιαστεί πιθανότατα μέσα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού ομίλου, Oliver Blume, σε συνέντευξη του στο Reuters. Η VW φαίνεται πως δεν έχει πάρει ακόμη την απόφαση να βάλει σε παραγωγή το αυτοκίνητο που θεωρείται πνευματικός διάδοχος του e-Up!, αλλά ο Blume είναι πεπεισμένος ότι η εταιρεία θα έχει βάλει σε παραγωγή περίπου το 2025.

Έρχεται νωρίτερα το ID.2 των 25.000 ευρώ

Η Volkswagen σκοπεύει να κυκλοφορήσει την έκδοση παραγωγής του ID.2, το οποίο θα κοστίζει κάτω από 25.000 ευρώ, μέχρι το 2025. Το ID.2 θα διαθέτει αυτονομία 450 χιλιομέτρων και θα μπορεί να επαναφορτιστεί από 10 έως 80 τοις εκατό σε περίπου 20 λεπτά. Το κύριο εμπόδιο για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών είναι είναι η τιμή των μπαταριών. Η VW λέει ότι εργάζεται πάνω σε ένα νέο τύπο μπαταρίας που θα μειώσει το κόστος παραγωγής στο μισό και θα της επιτρέψει να φέρει φθηνότερα αυτοκίνητα στην αγορά.


Tο επίσημο teaser για το πως θα μοιάζει το μοντέλο.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tο επίσημο teaser για το πως θα μοιάζει το μοντέλο.

Renault και Stellantis επενδύουν επίσης στα προσιτά ηλεκτρικά

Υπάρχουν αρκετές ακόμη μάρκες που εργάζονται πάνω στην κατασκευή προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Renault έχει ανακοινώσει πως θα αναβιώσει το Twingo με τη μορφή ενός τετράθυρου compact ηλεκτρικού που θα κοστολογείται κάτω από 20.000 ευρώ όταν ξεκινήσουν οι παραδόσεις το 2026. Η Stellantis, η οποία έχει στην κατοχή της πολλές ευρωπαϊκές μάρκες, θέλει επίσης να μπει να συμμετέχει στην κατηγορία αυτή μέσω της Leapmotor. Υπάρχει επίσης το Dacia Spring και το καινούριο Citroen e-C3, τα οποία όμως θα έχουν λίγο υψηλότερη τιμή Το φθηνότερα Citroen Ami, Opel Rocks-E, Fiat Topolino μπορούν επίσης να μπουν στη συζήτηση, αλλά θεωρούνται τετράκυκλα και έχουν καθίσματα μόνο για δύο άτομα.

Mercedes
moto