Έρχεται το νέο Toyota GR Yaris RZ-H με το αυτόματο DAT κιβώτιο
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Έρχεται το νέο Toyota GR Yaris RZ-H με το αυτόματο DAT κιβώτιο

3.774 Επισκέψεις στο άρθρο (27/12/2023)

- Θα ονομάζεται GR Yaris RZ-H.
- Είναι η έκδοση του GR Yaris με το νέο αυτόματο DAT κιβώτιο.
- Στο Tokyo Auto Salon η πρεμιέρα του.
- Αποκαλύπτονται επίσης και τα GR Yaris Ogier και Rovenpara Edition.

Θα ονομάζεται GR Yaris RZ-H

Το νέο Toyota GR Yaris RZ-H είναι πολύ κοντά στο να κάνει την εμφάνισή του, σύμφωνα με τα Μέσα του εξωτερικού. Πρόκειται για τη νέα έκδοση του «καυτού» ιαπωνικού μικρού, όπου θα εξοπλίζεται με το ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο DAT της εταιρείας. Στο Tokyo Auto Salon αναμένεται να γίνει το ντεμπούτο, μαζί με δύο μοντέλα περιορισμένης τα Ogier Edition και Rovenpara Edition.

Είναι η έκδοση του GR Yaris με το νέο αυτόματο DAT κιβώτιο

Το GR Yaris αυτή τη στιγμή προσφέρεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Ωστόσο, όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό η μάρκα εργάζεται πάνω σε ένα νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων που ονομάζει GR-DAT ή «Direct Auto Transmission», το οποίο ο επικεφαλής της μάρκας έχει αποκαλέσει Game Changer, μίας και «προβλέπει τις ενέργειες του οδηγού και μιμείται τη συμπεριφορά του». Το κιβώτιο αυτό προορίζεται για τα σπορ μοντέλα της μάρκας, με πρώτο και καλύτερο το GR Yaris.

Στο Tokyo Auto Salon η πρεμιέρα του

Όπως φαίνεται η ώρα για την αποκάλυψη του GR Yaris με το νέο κιβώτιο πλησιάζει. Τα ΜΜΕ της Ιαπωνίας, επικαλούμενα καλά πληροφορημένες πηγές εντός της εταιρείας αναφέρουν πως η ονομασία τους θα είναι GR Yaris RZ-H και θα παρουσιαστεί στο Tokyo Auto Salon, το οποίο θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024.

Αποκαλύπτονται επίσης και τα GR Yaris Ogier και Rovenpara Edition

Περισσότερες πληροφορίες για το φημολογούμενο GR Yaris δεν υπάρχουν επί του παρόντος. Αλλά από κει και πέρα τα ιαπωνικά Μέσα υπογραμμίζοντας πως εκτός από την αυτόματη έκδοση του GR Yaris, η Toyota εργάζεται επίσης σε δύο μοντέλα περιορισμένης παραγωγής για να γιορτάσει την πρόσφατη επιτυχία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC). Ο λόγος για τα Ogier Edition και Rovenpara Edition, που πήραν τα ονόματά τους από τους οδηγούς. Αμφότερα θα παρουσιαστούν ενόψει του Ράλλυ Μόντε Κάρλο του 2024, το οποίο θα διαρκέσει από τις 24 έως τις 28 Ιανουαρίου. Τα δύο θα κατασκευαστούν σε 100 μονάδες έκαστο.     

test center
SEAT