Εσύ γιατί δε γουστάρεις τα ηλεκτρικά;

Εσύ γιατί δε γουστάρεις τα ηλεκτρικά;

1.975 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2022)

Ας βάλουμε στην άκρη τα τρία βασικά προβλήματα, την τιμή, φόρτιση και την αυτονομία. Η τιμή θα πέσει και για τα άλλα υπάρχουν λύσεις. Μέχρι τότε όμως, ποιος είναι ο δικό σου λόγος να είσαι τόσο αρνητικός απέναντι στα ηλεκτρικά;

Πόσο πρόβλημα είναι αλήθεια το ότι δεν έχουν μηχανή;

Ναι, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν μηχανή. Δεν έχουν μέρη που κινούνται επειδή καίγεται το καύσιμο. Δεν έχουν ήχο ακριβώς επειδή δεν καίγεται κανένα καύσιμο και δεν έχουν ούτε το γουργούρισμα του μοτέρ, ούτε το στροφόμετρο να βλέπουν τι κάνει, ούτε μπούκα πίσω ή άλλη εξάτμιση.
 
Για κάποιον που θέλει να λέει ότι του αρέσουν τα αυτοκίνητα, ένα αυτοκίνητο χωρίς μηχανή απλά δεν είναι αυτοκίνητο. Είναι κάτι άλλο. Ένα gadget κατά πολλούς. Στο κάτω κάτω υπάρχουν ένα σωρό άλλα οχήματα με 4 ρόδες που κινούνται κάπως, όμως δεν μας απασχολούν, δεν τα γουστάρουμε όσο τα αυτοκίνητα. Είτε είναι φορτηγά, είτε μπουλντόζες, είτε φορτοεκφορτωτές. Απλά δεν είναι αυτοκίνητα.
 
Και αυτό λένε πολλοί και για τα ηλεκτρικά. Έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να μοιάζουν με αυτοκίνητα, αλλά είναι κάτι άλλο. Είναι όμως έτσι; Και τελικά, εσύ, που δεν τα γουστάρεις καθόλου, εσύ που τα λες ηλεκτρικές σκούπες, ψυγεία, και ένα σωρό άλλα, έχεις μπει ποτέ σε ηλεκτρικό; Έχεις κάνει ταξίδι; Έχεις οδηγήσει;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Βλέπεις όσο το ηλεκτρικό είναι κάτι που βλέπεις καμιά φορά στο δρόμο, είναι «ανύπαρκτο». Είναι «κάτι άλλο», κάτι ξένο. Κάτι που δεν σε αφορά, δεν σε αγγίζει και δεν έχει καμία σχέση με εσένα. Όταν όμως μπεις μέσα, όταν κάτσεις να πας μια βόλτα, ή ακόμη καλύτερα μια μεγάλη διαδρομή, όταν το οδηγήσεις, ακόμη περισσότερο, το πράγμα αλλάζει.
 
Μπορεί η ιδέα του «ηλεκτρικού» να θυμίζει παιχνίδι, όμως μόνο παιχνίδι δεν είναι. Σε όλα όσα κάνουν ένα αυτοκίνητο να δείχνει αυτοκίνητο, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Πώς ανοίγει η πόρτα, πώς κλείνει η πόρτα, πώς στρίβει το τιμόνι, πώς κατεβαίνει το παράθυρο. Ακριβώς όπως και σε όλα τα αυτοκίνητα. Δεν είναι «φορτοεκφορτωτής» δηλαδή. Είναι αυτοκίνητο.
 
Κάνει χιλιόμετρα, πολλά χιλιόμετρα, η μπαταρία δεν κρατάει 5 λεπτά, και η απόδοση δεν πέφτει όσο πέφτει η μπαταρία, όπως κάνουν τα φθηνά τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια.
 
Και όλα αυτά, πριν καν μιλήσουμε για επιδόσεις, επιτάχυνση, ευκολία χρήσης κλπ κλπ. Οπότε ναι, δεν έχουν μηχανή τα ηλεκτρικά. Όμως είναι αυτό τόσο σοβαρό για να μην τα γουστάρεις; Και γιατί;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto