Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί επίσημα στα μέσα του Γενάρη.

FCA και PSA υπερψήφισαν τη δημιουργία της Stellantis

2.161 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2021)

Επίσημη πρέπει να θεωρείται πλέον η δημιουργία του νέου «κολοσσού» στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας με την ονομασία Stellantis, καθώς οι μέτοχοι της Fiat Chrysler Automobiles και της PSA υπερψήφισαν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης!


Είναι πλέον εμφανές ότι βρισκόμαστε λίγες μόλις ημέρες πριν την ολοκλήρωση μίας πολύ μεγάλης συμφωνίας που θα δώσει νέο ενδιαφέρον στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όπως αναφέρουν Μέσα του εξωτερικού οι μέτοχοι των FCA και PSA ψήφισαν υπέρ της συγχώνευσης των δύο κολοσσών, «σφραγίζοντας» ουσιαστικά τη γέννηση μίας mega-αυτοκινητοβιομηχανίας όπου 14 διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων θα στεγάζονται υπό τη σκέπη της νέας εταιρικής σύνθεσης με την ονομασία Stellantis.
 
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει το μόνο που απομένει είναι να εισαχθεί η μετοχή της νέα εταιρείας στα χρηματιστήρια του Παρισιού, του Μιλάνου και της Νέας Υόρκης, κάτι που θα συμβεί στις 18 Ιανουαρίου, ενώ δύο ημέρες νωρίτερα θα έχουν ολοκληρωθεί κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες.
 
Μιλώντας για τη δημιουργία της Stellantis, το Associated Press αναφέρει πως θα έχει τη δυνατότητα κατασκευής 8,7 εκατομμυρίων αυτοκινήτων ετησίως, ενώ παράλληλα μέσω της συγχώνευσης η νέα εταιρεία θα εξοικονομεί ετησίως 5 δισεκατομμύρια δολάρια, καθότι οι 14 εταιρείες μεταξύ τους θα μοιράζονται βασικά εξαρτήματα, ενώ θα αποταμιεύουν χρήματα και στο κομμάτι της έρευνας. Παράλληλα υπάρχουν και οι φωνές που λένε πως η συγχώνευση αυτή μπορεί να είναι το τέλος κάποιων εκ των 14 μαρκών, ωστόσο αυτό μένει να φανεί.
 
Αν και η Stellantis αναφέρεται ως το αποτέλεσμα συγχώνευσης των δύο εταιρειών, η δομή της συμφωνίας δείχνει πως ουσιαστικά η PSA έχει τον πρώτο λόγο έναντι της FCA. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PSA, Carlos Tavares θα γίνει Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της FCA, Mike Manley θα επιβλέπει όλες τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

Hyundai
KIA