Δοκιμή: Fiat 500 Dolcevita
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Fiat 500 Dolcevita

22.459 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2021)

Η νέα έκδοση Dolcevita του Fiat 500, έρχεται με νοσταλγική διάθεση και έξτρα σχεδιαστικά και εξοπλιστικά χαρακτηριστικά τα οποία μεταφέρουν τη γκλάμουρ αισθητική της δεκαετίας του 1950 στο τώρα.

Η ιταλική φίρμα θέλοντας να τονίσει ακόμα παραπάνω αυτή τη σύνδεση με το παρελθόν, αλλά και να τονίσει τον lifestyle χαρακτήρα του μίνι μοντέλου της, λάνσαρε τη νέα έκδοση Dolcevita. Η ονομασία όπως καταλαβαίνετε προέρχεται από την ομώνυμη ιταλική ταινία « La dolce vita» του 1960 (σ.σ. στα ελληνικά μεταφράζεται ως «Γλυκιά ζωή»), με σκηνοθέτη τον Φεντερίκο Φελίνι και πρωταγωνιστή τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, η οποία πρόβαλλε στην οθόνη τη γκλάμουρ ζωή που έκαναν τα «καλά σαλόνια» τη δεκαετία του 50' στη Ρώμη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Με στοιχεία που τονίζουν την πολυτέλεια
Η νέα έκδοση λοιπόν θέλει να ενσωματώσει μέσω των σχεδιαστικών στοιχείων και του elegant φινιρίσματός της, τη νοσταλγία για εκείνη την εποχή, αλλά και τον πιο hi-class τρόπο ζωής. Έτσι λοιπόν, στο ρετρομοντέρνο και στρογγυλόσχημο αμάξωμα του 500 θα συναντήσουμε αρκετές λεπτομέρειες χρωμίου, στο πλαισίωμα της μάσκας, στις χειρολαβές, στις πόρτες και στον πίσω προφυλαχτήρα, ενώ στο μπροστά φτερό έχει τοποθετηθεί το λογότυπο «Dolcevita». Βέβαια, το στοιχείο που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι η στάνταρ μεγάλη πανοραμική ηλιοροφή. Διαφοροποιήσεις που οπτικά αναβαθμίζουν την εικόνα του 500, δείχνοντας πιο κομψό και «ακριβό».

Από 14.290 ευρώ με πλούσιο εξοπλισμό
Μπορεί να δείχνει ακριβό, αλλά τελικά δεν είναι. Οι τιμές για το ήπια υβριδικό 500 ξεκινούν από τα 11.990 ευρώ, ενώ για την έκδοση Dolcevita το κόστος είναι 14.290 ευρώ για το τρίθυρο αμάξωμα και 15.900 ευρώ για το cabrio, συμπεριλαμβανομένης 5ετής εργοστασιακής εγγύησης (έως 200.000 χλμ.) και οδικής βοήθειας. Ωστόσο, μιλάμε για μια αρκετά πλούσια έκδοση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ζάντες αλουμίνιου 16'', 7άρα οθόνη αφής με ίδιου μεγέθους ψηφιακό πίνακα οργάνων και Hi-Fi σύστημα της με 6 ηχεία και ισχύ 440 W, προβολείς ομίχλης και cruise control.
Παράλληλα αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό του με ταμπλό στο χρώμα του αμαξώματος, λεπτομέρειες χρωμίου στο τιμόνι και τα νέα καθίσματα matelasse, που αποτίουν φόρο τιμής στον κόσμο της υψηλής ραπτικής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center