Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Οικογενειακό με κάτω από 15 χιλιάρικα: Fiat Tipo Vs Kia Stonic
22 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οικογενειακό με κάτω από 15 χιλιάρικα: Fiat Tipo Vs Kia Stonic

196.869 Επισκέψεις στο άρθρο (27/7/2021)

Ψάχνετε ένα καινούριο οικογενειακό και δεν θέλετε να υπερβείτε το όριο των 15.000 ευρώ που έχετε θέσει; Τότε τα παρακάτω δύο μοντέλα αξίζουν την προσοχή σας, ακόμη και αν θεωρητικά ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα μπούμε κατευθείαν στο ψητό. Μοντέλα τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μιας οικογένειας αναφορικά με τους χώρους για επιβάτες και αποσκευές -είτε από την κατηγορία των μικρομεσαίων, είτε από αυτήν των B-SUV- και τα οποία δεν υπερβαίνουν τα 15 χιλιάρικα, δεν υπάρχουν πολλά. Όμως υπάρχουν, και δύο τέτοια παραδείγματα είναι τα Fiat Tipo και Kia Stonic που επιλέξαμε, αμφότερα από διαφορετική κατηγορία αμαξώματος. Κλασικό οικογενειακό hatchback το Fiat Tipo, B-SUV με ασφάλτινο προσανατολισμό το Kia Stonic. Όσο δε για την τιμή τους, 14.990 ευρώ κοστίζει το ιταλικό hatchback στην αρχική έκδοση με τα 100 άλογα (13.990 € το σεντάν), 14.690 ευρώ κοστίζει το Kia Stonic με τον 1,2 κινητήρα των 84 ίππων.

Tι έχουν από εξοπλισμό; 
Αναφορικά με τον εξοπλισμό των δύο μοντέλων, και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν ελλείψεις, όμως ας υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για αρχικές, βασικές εκδόσεις. Για παράδειγμα, το Tipo έχει συστήματα ασφάλειας (περιοριστής ταχύτητας, Lane Control, Attention Assist, Cruise Control), εφοδιάζεται με ατσάλινες ζάντες 15 ιντσών, ενώ τις ανάγκες ψυχαγωγίας καλύπτει σύστημα Ραδιοφώνου Uconnect DAB με USB και Bluetooth. Όσον αφορά το Stonic, προσφέρει στην βασική του έκδοση σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill-start Assist), αλλά και ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών. Τέλος, από πλευράς εγγύησης, η Fiat προσφέρει εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών με ισχύ 200.000 χλμ., ενώ η Kia καλύπτει το Stonic για 7 έτη/150.000 χλμ.