Ford και Hyundai καθαρίζουν τις θάλασσες σε Ελλάδα και Ισπανία
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford και Hyundai καθαρίζουν τις θάλασσες σε Ελλάδα και Ισπανία

2.291 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2023)

Η Ford Motor Ελλάς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καθάρισε από ελαστικά οχημάτων τον βυθό της Υδρούσας, ενώ η Hyundai, μετά την Ιθάκη, ταξίδεψε στην Κόστα Μπράβα της Ισπανίας και ανέσυρε από τον βυθό επικίνδυνα απλάδια δίχτυα.

Πρωτοβουλίες ζωής για τη Μεσόγειο!

Με αποφασιστικότητα και απόλυτη προσήλωση σε δράσεις και πρωτοβουλίες που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος, η Ford Motor Ελλάς πραγματοποίησε και φέτος ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή αποτελώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά τον μεγάλο χορηγό και υποστηρικτή της σημαντικής περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας κοινωνικής ευθύνης «Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σΆ ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Η δεύτερη δράση της πρωτοβουλίας ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία για το 2023 την Παρασκευή 19 Μαΐου με τον καθαρισμό από ελαστικά οχημάτων του βυθού της θάλασσας παραπλεύρους της νήσου Υδρούσας, που βρίσκεται στην Αττική, απέναντι από την περιοχή της Βούλας.
 
Τα ελαστικά οχημάτων που είχαν ήδη εντοπιστεί και καταγραφεί στη συγκεκριμένη θαλάσσια ζώνη, ανασύρθηκαν από το βυθό με την αμέριστη αρωγή μιας ομάδας πιστοποιημένων δυτών της Επίλεκτης Ομάδος Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω και τη βοήθεια τόσο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όσο και της Τεχνικής Κατασκευαστικής Εταιρείας ΤΕΚΑΛ Α.Ε. η οποία παραχώρησε τον απαραίτητο πλωτό εξοπλισμό. Τα ελαστικά καθαρίστηκαν στη συνέχεια με τη συνεισφορά ενός ειδικού πυροσβεστικού οχήματος της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. και κατόπιν φορτώθηκαν σε φορτηγό του Δήμου, προκειμένου να μεταφερθούν και να αποθηκευθούν σε χώρους του ώστε να παραληφθούν από ειδικό συνεργάτη-μεταφορέα της ECOELASTIKA και να δρομολογηθεί η διαχείρισή τους μέσα από ορθή και ενδεδειγμένη μέθοδο, με την εφαρμογή αυστηρών κανόνων και διαδικασιών που προάγουν την κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Συνέχεια του άρθρου >>>
EUROINS PASXA
SEAT