• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν αλλάζουν τα χειροκίνητα με τίποτα.

Γιατί δεν αλλάζουμε το χειροκίνητο;

19.869 Επισκέψεις στο άρθρο (8/8/2021)

Εσύ προτιμάς χειροκίνητο λόγω κόστους, αξιοπιστίας ή γιατί το γουστάρεις;

Είναι «άποψη» η επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων ή είναι «ανάγκη» για λόγους οικονομικούς, είτε στην τιμή αγοράς ή το πιθανό κόστος επισκευής αν χαλάσει; Τελικά έχεις κάποιους λόγους που το θέλεις ή απλά δεν σε «παίρνει» να πας σε αυτόματο;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Η μάχη χειροκίνητο Vs. αυτόματο είναι από τις κλασσικές. Από τη μία όσοι αγόρασαν μία φορά αυτόματο ορκίζονται ότι δεν θα ξανααγοράσουν ποτέ χειροκίνητο, από την άλλοι όσοι επιμένουν χειροκίνητο πιθανώς να μην έχουν ζήσει ποτέ με αυτόματο για να δουν τη γλύκα.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που προτιμούν το χειροκίνητο ενώ ξέρουν τα θετικά του αυτόματου. Κάποιοι που το προτιμούν ακόμη και ενώ θα μπορούσαν να πληρώσουν παραπάνω για το αυτόματο. Είναι αυτοί που το θέλουν ενώ ξέρουν ότι τελικά δεν υπάρχει θέμα αξιοπιστίας στα αυτόματα. Υπάρχουν αρκετοί που το επιλέγουν γιατί έχουν άποψη.

Βλέπεις το χειροκίνητο παρέχει αυτόν τον σύνδεσμο μεταξύ μηχανής και ανθρώπου. Αλλοι το μεταφράζουν αυτό ως «απόλυτο έλεγχο», ενώ άλλοι κατηγορούν τους οδηγούς αυτόματου ότι «δεν μπορούν», γιατί ακριβώς το χειροκίνητο απαιτεί ένα επίπεδο εμπλοκής με τη λειτουργία του κινητήρα που δεν επιτρέπει το αυτόματο. Και αυτή η σχέση αρέσει σε πολύ κόσμο. Δεν είναι λίγο.