Γιατί η Alfa Romeo έχει το πιο φανατικό κοινό;

36.502 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2020)

Υπάρχουν οι BMWδάκηδες. Οι Mercedικοί. Οι Audάκηδες και οι Hondaκηδες. Κανείς όμως δεν είναι τόσο φανατικός, όσο οι Alfisti. Γιατί;

Όπως στο ποδόσφαιρο, έτσι και στο αυτοκίνητο υπάρχουν οπαδοί. Και όπως αγαπάμε μια ομάδα, έτσι αγαπάμε και μια μάρκα αυτοκινήτου. Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις γύρω από αυτή, ποια νέα μοντέλα παρουσίασε, πότε τα φέρνει στην Ελλάδα, πόσο τα πουλάει... τα πάντα!

Είμαστε κανονικοί οπαδοί.

Ο οπαδός μιας μάρκας, συμβαίνει συνήθως να είναι και ιδιοκτήτης τουλάχιστον ενός μοντέλου της. Που το προσέχει, το γνωρίζει, …το ζει! Για αυτόν, η μάρκα του (και άρα το αυτοκίνητό του) είναι η καλύτερη στον κόσμο, που υπερισχύει όλων των υπολοίπων και κερδίζει στις αυτοκινητικές κόντρες της συζήτησης.

Συνήθως δε, και το επόμενό του αυτοκίνητο, είναι από αυτή τη μάρκα…

Όλες οι μάρκες έχουν λοιπόν τους δικούς τους οπαδούς. Υπάρχουν όμως και κάποιες που έχουν και τους πιο φανατικούς: Η Honda, για τους κινητήρες της και την αξιοπιστία των μοντέλων της, η BMW για την πίσω κίνηση και τα σπορ χαρακτηριστικά της, η Mercedes και η Audi για την αίγλη τους, η Toyota για το ότι «δεν σπάει-δε χαλάει».

Όμως, τους πιο φανατικούς από όλους τους έχει η Alfa Romeo: Τους περίφημους Alfisti. Που αγαπούν παθολογικά τη μάρκα, μιλούν για αυτή και τα αυτοκίνητά της σαν να είναι… ζωντανά, ενώ δεν δίνουν καμία σημασία σε… μικροπρέπειες και ανταγωνισμούς του παρελθόντος που αναφέρονται στα συχνά προβλήματα που εμφάνιζαν τα μοντέλα της.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ιδίως στην Ιταλία, η αγάπη για την Alfa Romeo περνάει από γενιά σε γενιά. Υπάρχουν οικογένειες που αγαπούν παθολογικά την Alfa και τη μεταφέρουν σε όλα τα μέλη τους, πάππου προς πάππου, με το εκάστοτε μοντέλο που κατέχουν να του συμπεριφέρονται σαν να είναι και ένα ισότιμο μέλος της οικογένειάς τους.

Γιατί όμως η Alfa Romeo έχει τους πιο φανατικούς οπαδούς; Λόγω της ιστορίας της και των αγωνιστικών της επιτυχιών, λόγω της σπορ οδικής συμπεριφοράς όλων των μοντέλων της (και παρά κάποιων προβλημάτων που τυχόν εμφάνιζαν), λόγω της σχεδίασής τους που δίνει το κάτιτις παραπάνω στον ιδιοκτήτη μιας Alfa Romeo και κυρίως, λόγω του συναισθήματος όλων των κατασκευών της, που δεν την κατέστησαν ποτέ ως μια mainstream μάρκα.

Μετά από όλα αυτά, εσείς όμως τι λέτε; Είσαστε οπαδός μια μάρκας; 

OPEL NEA MONTELA
test center