Η Alfa Romeo ανακοίνωσε την έλευση της Milano
6 Φωτογραφίες »

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε την έλευση της Milano

14.264 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2023)

- Το νέο μικρό SUV της μάρκας.
- Ηλεκτρική αλλά και ήπια υβριδική.
- Με σπορτίφ εξωτερική εμφάνιση.
- Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2024.

Το νέο μικρό SUV της μάρκας

Milano και όχι Brennero θα είναι εν τέλει το όνομα του νέου μικρού SUV που ετοιμάζει η Alfa Romeo. Με ένα teaser βίντεο η ιταλική μάρκα προχώρησε στην ανακοίνωση του νέου αυτοκινήτου, που θα τοποθετηθεί κάτω από την Tonale στην γκάμα της μάρκας, αποτελώντας το εισαγωγικό της μοντέλο. Τα αποκαλυπτήρια της Alfa Romeo Milano θα γίνουν τον Απρίλιο του 2024, ενώ θα προσφερθεί ως αμιγώς ηλεκτρικό αλλά και ως υβριδικό.

Ηλεκτρική αλλά και ήπια υβριδική

Το επερχόμενο βασικό μοντέλο της Alfa Romeo θα μοιραστεί τις βάσεις του με άλλα B-SUV της Stellantis, συμπεριλαμβανομένου του Jeep Avenger και του Fiat 600. Ως εκ τούτου, η επερχόμενη Alfa Romeo Milano θα αποκτήσει αρχικά ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με ένα ίσως και με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και αυτονομία κοντά στα 400 χιλιόμετρα, ενώ στη συνέχεια θα προσθέσει στην γκάμα της και μία ήπια υβριδική έκδοση με κινητήρα βενζίνης. Όπως δήλωσε ο CEO της μάρκας, «σκοπός της Alfa είναι η Milano να αποτελέσει το πρώτο ορόσημο στη διαδικασία μετάβασης της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση».

Με σπορτίφ εξωτερική εμφάνιση

Η Alfa Romeo δεν έχει αποκαλύψει κάποια εικόνα της Milano, αλλά κατά το παρελθόν έχουν διαρρεύσει σχέδια που φέρεται να δείχνουν την εμφάνιση του μικρού SUV. Σύμφωνα με αυτά, το μοντέλο θα φέρει διακεκομμένα LED φωτιστικά σώματα στο εμπρόσθιο μέρος, ενώ το έμβλημα της μάρκα θα βρίσκεται στο καπό, όπως στην 33 Stradale. Το σχετικά μικρότερο μέγεθος της γρίλιας επιτρέπει την τοποθέτηση της πινακίδας στο κέντρο, κάτω από τις εισαγωγές αέρα που θυμίζουν αυτές της Giulia.   

Πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2024

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως τα αποκαλυπτήρια της Alfa Romeo Milano θα γίνουν τον Απρίλιο του 2024, ενώ το ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στις αγορές της Ευρώπης από τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους.  

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
KIA