6 φωτογραφίες »

Tο υβριδικό σύστημα που εξοπλίζει και τα δύο μοντέλα περιλαμβάνει τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μία μπαταρία 1,1kWh.

Η Ford αποκάλυψε τα υβριδικά S-Max και Galaxy

11.393 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2021)

Τις νέες υβριδικές εκδόσεις των S-Max και Galaxy παρουσίασε η Ford, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές ρύπων των δύο πολυμορφικών σε σύγκριση με τα αντίστοιχα μοντέλα που κάνουν χρήση του πετρελαιοκινητήρα EcoBlue.


Το 2021 ήταν η χρονιά που αναμέναμε από τη Ford να παρουσιάσει τις υβριδικές εκδόσεις των S-Max και Galaxy, όπως σας είχαμε ενημερώσει περίπου ένα χρόνο πριν. Σήμερα η αμερικανική μάρκα προχώρησε σε αυτή την κίνηση, κάνοντας έτσι ένα ακόμα βήμα προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της.
 
Αφήνοντας στην άκρη τους προλόγους, το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της Ford που εξοπλίζει και τα δύο μοντέλα είναι κοινό και περιλαμβάνει τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μία μπαταρία 1,1kWh. Το σύστημα έχει συνδυασμένη ισχύ 190 ίππων και 200Nm ροπής και στο S-Max οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται στα 147 γρμ./χλμ.
 
Η μπαταρία βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του πορτμπαγκάζ, χωρίς μάλιστα να διαφοροποιεί τη χωρητικότητα του σε σχέση με τη μη υβριδική επιλογή. Ακόμα και με τα επτά καθίσματα στη θέση τους, το μοντέλο διαθέτει χώρο αποσκευών 285 λίτρων, αλλά αν διπλωθούν όλο τα καθίσματα, ο χώρος αυτός μεγαλώνει στα 2.200 λίτρα. Ίδια είναι η κατάσταση και για το Galaxy που διατηρεί επίσης τη χωρητικότητα των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων εκδόσεων με μέγιστο φιλοξενία φορτίου τα 2.339 λίτρα.
 
Αμφότερα τα μοντέλα διαθέτουν μεταξύ άλλων ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, φώτα ημέρας LED και αυτόματους προβολείς, ενώ πολλά είναι τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού που βρίσκονται τόσο στο βασικό όσο και στον προαιρετικό εξοπλισμό. Στο εσωτερικό θα βρει κανείς διζωνικό κλιματισμό, ενώ διαθέσιμα είναι ένα ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,1  ιντσών και σύστημα infotainment με οθόνη 8 ιντσών.
 
Το S-Max στην αγορά της Βρετανίας διατίθεται και στις εκδόσεις ST-Line και Vignale, με τις τιμές των βασικών υβριδικών μοντέλων να ξεκινούν από 36.535 λίρες (41.572 ευρώ περίπου) για το S-Max και 38.695 λίρες (44.030 ευρώ περίπου) για το Galaxy.

SPRING SEAT
NISSAN