Aρίστευσε στο Euro NCAP η Mustang Mach-E.

Aρίστευσε στο Euro NCAP η Mustang Mach-E.

Η Ford δείχνει στην Πυροσβεστική πως να κάνει τη δουλειά στα ηλεκτρικά

1.617 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2021)

Η Ford διαθέτει στο Πυροσβεστικό Σώμα την πλήρη σειρά Οδηγιών Έκτακτης Ανάγκης και Φύλλων Διάσωσης όλων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της γκάμας της για να την βοηθήσει να πραγματοποιήσει επιτυχημένες επιχειρήσεις διάσωσης.

Ford: Eκτός από «στριφτερά» είναι και κορυφαία σε ασφάλεια

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η εξαιρετική οδική συμπεριφορά αποτελεί βασικό στοιχείο του κατασκευαστικού DNA κάθε μοντέλου Ford, αλλά ταυτόχρονα, τα αυτοκίνητα της φίρμας είναι εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού τελευταίας γενιάς, που συμβάλουν καθοριστικά τόσο στην πρόληψη όσο και στην αποφυγή ενός ατυχήματος.

Πεντάστερα τα Kuga PHEV και Mustang Mach-E

Ακόμα όμως και στο απευκταίο ενδεχόμενο ενός ατυχήματος, όλα τα μοντέλα της φίρμας παρέχουν υψηλά επίπεδα ασφαλείας, όπως επιβεβαιώνεται από τις βαθμολογίες που έχουν αποσπάσει τα μοντέλα Ford στις δοκιμές αξιολόγησης που πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP – με πιο πρόσφατο μάλιστα παράδειγμα την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων για το Plug-in υβριδικό Kuga και την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E.

Η μάρκα φροντίζει και για την ασφάλεια των διασωστών

Η Ford καταβάλλει επίσης κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ανάλογα υψηλά στάνταρ ασφαλείας να απολαμβάνει χωρίς συμβιβασμούς μία ακόμα ομάδα ανθρώπων, και πιο συγκεκριμένα, οι «πρώτοι ανταποκριτές» -  όπως αποκαλούνται χαρακτηριστικά τα μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που θα σπεύσουν πρώτοι στο σημείο ενός ατυχήματος. 
 
Μία Υπηρεσία έκτακτης ανάγκης που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους ανταποκριτές είναι το Πυροσβεστικό Σώμα που πολλές φορές φέρει την ευθύνη ενός ασφαλούς απεγκλωβισμού. Η Ford Motor Ελλάς, στα πλαίσια του υψηλού αισθήματος κοινωνικής ευθύνης που την διέπει, διαθέτει στο Πυροσβεστικό Σώμα την πλήρη σειρά των Οδηγιών Έκτακτης Ανάγκης καθώς και των Φύλλων Διάσωσης όλων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της γκάμας της στην Ελλάδα, προκειμένου οι Διευθύνσεις του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος να αναμορφώσουν και να επικαιροποιήσουν τα αντίστοιχα πρωτόκολλα ενεργειών επέμβασης και να ενσωματώσουν σ' αυτά όλες τις τελευταίες τεχνολογίες.

Η Ford βοηθάει τις υπηρεσίες να προχωρήσουν σε επιτυχημένες επιχειρήσεις διάσωσης

Σε περίπτωση ενός τροχαίου ατυχήματος, τα Φύλλα Διάσωσης και οι Οδηγίες Έκτακτης Ανάγκης επιτρέπουν στις αρμόδιες υπηρεσίες και ομάδες διάσωσης να αποφασίσουν ποια είναι τα ασφαλή βήματα που πρέπει να κάνουν κατά την επέμβασή τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών και στατιστικών, τα Φύλλα Διάσωσης και οι Οδηγίες Έκτακτης Ανάγκης ενός οχήματος βοηθούν τους πυροσβέστες στον γρήγορο προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί μία διάσωση σε πάνω από το 60% των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Τα Φύλλα Διάσωσης, για παράδειγμα, περιλαμβάνουν σημαντικές πληροφορίες όπως τη θέση των εξαρτημάτων και των ηλεκτρικών καλωδίων και μπαταριών υψηλής τάσης, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τους διασώστες. Συνέχεια του άρθρου >>>
OPEL NEA MONTELA
test center