Η Hyundai και ο Giugiaro ξαναφτιάχνουν το Pony Coupe Concept του 1974
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Hyundai και ο Giugiaro ξαναφτιάχνουν το Pony Coupe Concept του 1974

2.784 Επισκέψεις στο άρθρο (25/11/2022)

Στην ανακατασκευή του Pony Coupe Concept του 1974 θα προχωρήσουν η Hyundai και η εταιρεία σχεδιασμού GFG Style, η οποία ανήκει στον θρυλικό ιταλό σχεδιαστή αυτοκινήτων, Giorgetto Giugiaro.

Το παρελθόν της Hyundai επιστρέφει στο… μέλλον

Η Hyundai και η ιταλική εταιρεία σχεδιασμού GFG Style, ιδρυτές της οποίας είναι Giorgetto Giugiaro και ο γιος του Fabrizio Giugiaro, ανακοίνωσαν ότι θα ανακατασκευάσουν ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα στην ιστορία της κορεατικής μάρκας, το Pony Coupe Concept του 1974.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αποτέλεσε τον πρόδρομο των Pony

Σχεδιασμένο από τον Giorgetto Giugiaro για τη Hyundai, το concept χρησίμευσε ως πρόδρομος της σειράς αυτοκινήτων Pony που πωλήθηκαν από το 1975 έως το 1990. Μάλιστα ο Giugiaro άντλησε έμπνευση από το Pony Coupe Concept για την εμβληματική δουλειά του στο DeLorean DMC 12, το αυτοκίνητο που πρωταγωνίστησε στις κινηματογραφικές ταινίες Back to the Future.

Πρεμιέρα το 2023

Τώρα, η Hyundai και η GFG Style επιστρέφουν για να αναδημιουργήσουν το μοντέλο, που θα κάνει την εμφάνισή του την άνοιξη του 2023. «Σχεδίασα το Hyundai Pony όταν ήμουν ακόμη νέος σχεδιαστής στην αρχή της καριέρας μου. Ένιωσα πολύ περήφανος που ήμουν υπεύθυνος για τη δημιουργία ενός οχήματος για μια εταιρεία και χώρα που επρόκειτο να αναδειχθεί σε μια σκληρά ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά. Τώρα, νιώθω βαθιά τιμή που η Hyundai μου ζήτησε να το ξαναφτιάξω για τις επόμενες γενιές και ως εορτασμό της κληρονομιάς της μάρκας», δήλωσε ο Giugiaro.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
NEXEN NFERA PRIMUS