Jaguar Land Rover και VW Group βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα.

Η JLR στήνει μπλόκο στα SUV του VW Group

1.661 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2020)

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ μεταξύ της Jaguar Land Rover και της Volkswagen, με την πρώτη να προσπαθεί να μπλοκάρει την πώληση SUV από μάρκες που προέρχονται από τον γερμανικό Όμιλο.


Μακριά από την Ελλάδα και την Ευρώπη και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, Jaguar Land Rover και VW Group βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται το BloombergQuint που αναφέρει ότι η Jaguar Land Rover ζητά από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ να εμποδίσει την πώληση αρκετών SUV από το VW Group, ισχυριζόμενη πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα της JLR Terrain Response χωρίς άδεια.
 
Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο ζήτημα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως μεταξύ των αυτοκινήτων, των οποίων την πώληση προσπαθεί να εμποδίσει η JLR, συγκαταλέγονται τα Porsche Cayenne, Lamborghini Urus, VW Tiguan και πολλά μοντέλα Audi, όπως το Q5 που συγκεντρώνει τον καλύτερο αριθμό πωλήσεων της μάρκας στην εκεί αγορά. Όπως προαναφέραμε το όλο ζήτημα που έχει προκύψει έγκειται στο σύστημα Terrain Response της εταιρείας, το οποίο η Land Rover αποκαλεί «διαφοροποιητή» και μπορεί να αλλάζει αρκετές λειτουργίες των οχημάτων πατώντας ένα μόνο κουμπί. Το σύστημα χρησιμοποιείται επίσης σε μοντέλα Jaguar, όπως η F-Pace.
 
Σύμφωνα με τη Land Rover, η δυνατότητα αλλαγής αρκετών παραμέτρων του οχήματος με το πάτημα ενός κουμπιού είναι η μία λειτουργία της Land Rover και μόνο. Το σύστημα επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέξουν μια λειτουργία οδήγησης (Sand, Rock, Crawl ή Mud) και στη συνέχεια βελτιστοποιεί τις παραμέτρους πέδησης, κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων για την επιλεγμένη επιφάνεια, ενισχύοντας την off-road απόδοση του οχήματος. Όπως σημειώνει το BloombergQuint, η JLR έχει ήδη μηνύσει την Bentley για το σύστημα Dynamics Driver στην Bentayga και η δίκη πρόκειται να γίνει τον Φεβρουάριο.
 
Η Bentayga μοιράζεται στοιχεία με πολλά άλλα μοντέλα του VW Group, οπότε η εκτεταμένη προσπάθεια της JLR να αποκλείει τέτοια οχήματα δεν αποτελεί έκπληξη, σημειώνεται από τα ξένα μέσα. Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την έρευνά της για το θέμα και θα μπορούσε να λάβει οποιαδήποτε απόφαση έως το 2023. Τέλος το BloombergQuint αναφέρει πως προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους του Ομίλου VW για να κάνουν κάποιο σχόλιο, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw