Βλέπετε το Lexus RZ450e.

Βλέπετε το Lexus RZ450e.

Η Lexus «έκλεισε» το όνομα HZ για το νέο της ηλεκτρικό SUV

1.966 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2023)

- Το HZ θα είναι το νέο ηλεκτρικό της Lexus.
- «Έκλεισε» τα ονόματα για τρεις εκδόσεις.
- Πιθανότατα πάνω από το RZ στην γκάμα της.
- Με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ και έως 400+ ίππους.

Το HZ θα είναι το νέο ηλεκτρικό της Lexus

Η Lexus κατοχύρωσε τα ονόματα HZ300e, HZ450e και HZ550e, τα οποία και σκοπεύει να δώσει στα επόμενα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσάρει μελλοντικά στην Ευρώπη. Έτσι αποκαλύφθηκε πως το επόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ετοιμάζει η premium μάρκα της Toyota θα είναι το HZ, ένα ηλεκτρικό SUV, το οποίο πιθανότατα θα βρίσκεται κάτω από το RZ στην γκάμα της.

«Έκλεισε» τα ονόματα για τρεις εκδόσεις

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή από τις αιτήσεις που κατέθεσε η ιαπωνική φίρμα στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις αιτήσεις αναφέρονται οι ονομασίες HZ300e, HZ450e και HZ550e και προφανώς αναφέρονται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου μοντέλου, που θα φέρει την ονομασία ΗΖ.

Πιθανότατα πάνω από το RZ στην γκάμα της

Η Lexus σκοπεύει να προσφέρει μία ηλεκτρική επιλογή σε όλα της τα μοντέλα έως το 2030, μέχρι να διαθέτει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της κάτι που υπολογίζεται να συμβεί το 2035. Νωρίτερα φέτος, η Lexus κατοχύρωσε τα ονόματα TZ450e και TZ550e, που σύμφωνα με τις φήμες θα αφορούν ένα ηλεκτρικό SUV με τρεις σειρές καθισμάτων, το οποίο θα είναι τοποθετημένο πάνω από το RZ στην γκάμα της. Εάν αυτό ισχύει, τότε είναι πιθανό το HZ να είναι ένα SUV που βρίσκεται κάτω από το RZ.

Με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ και έως 400+ ίππους

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν πληροφορίες για το σύστημα κίνησης. Ωστόσο το τρέχον RZ450e διαθέτει ένα ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων που αποδίδουν 313 ίππους και 435 Nm ροπής. Έτσι δεν αποκλείεται το HZ450e να έχει το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Αν αυτό ισχύσει στην πράξη, τότε θα μπορούσε να σημαίνει ότι το HZ300e θα εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, ενώ το HZ550e θα έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ και ισχύ πάνω από 400 ίππους.

Mercedes
test