Η Toyota εξαγοράζει εταιρία παραγωγής μπαταριών

2.136 Επισκέψεις στο άρθρο (7/3/2024)
Η Toyota εξαγοράζει εταιρία παραγωγής μπαταριών

- Η μάρκα θα αναλάβει τον έλεγχο της κοινοπραξίας μπαταριών που είχε με την Panasonic
- Η εξαγορά θα βοηθήσει την μετάβαση της Toyota στην ηλεκτροκίνηση
- Η Toyota στοχεύει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή μπαταριών στερεάς κατάστασης ως το 2028

Η μάρκα θα αναλάβει τον έλεγχο της κοινοπραξίας μπαταριών που είχε με την Panasonic

Η κοινοπραξία μπαταριών της Toyota με την Panasonic θα εξαγοραστεί στο 100% από την ιαπωνική μάρκα εντός του τρέχοντος μήνα. Πιο συγκεκριμένα, η Toyota ανακοίνωσε πρόσφατα ότι συμφώνησε με την Panasonic να κάνει την εταιρεία Primearth EV Energy (PEVE), που ιδρύθηκε ως Panasonic EV Energy Co τον Δεκέμβριο του 1996, εξ ολοκλήρου θυγατρική της. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία PEVE ανήκει σήμερα κατά 51% στην Toyota και κατά 49% στην Panasonic. Στόχος της εξαγοράς είναι να ενισχύσει η Toyota τις δυνατότητές της στη μαζική παραγωγή μπαταριών αυτοκινήτων.

Η εξαγορά θα βοηθήσει την μετάβαση της Toyota στην ηλεκτροκίνηση

Η PEVE παράγει μαζικά μπαταρίες για υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, αλλά σχεδιάζει να αρχίσει επίσης να παράγει μπαταρίες για αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα. Η στροφή της εταιρείας στη μαζική παραγωγή μιας μεγάλης γκάμας μπαταριών θα επιτρέψει στην Toyota να ανταποκριθεί με ευελιξία στην αυξανόμενη ζήτηση μπαταριών, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, αλλά και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα σχέδια μετάβασης της στην ηλεκτροκίνηση.

Η Toyota στοχεύει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή μπαταριών στερεάς κατάστασης ως το 2028

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Toyota ένωσε τις δυνάμεις της με τον ιαπωνικό παραγωγό πετρελαίου Idemitsu Kosan για την ανάπτυξη και παραγωγή μπαταριών στερεάς κατάστασης για μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα. Η Idemitsu διεξάγει έρευνα και ανάπτυξη σε μπαταρίες στερεάς κατάστασης από το 2001, ενώ η Toyota κάνει το ίδιο από το 2006. Στόχος τους είναι να ξεκινήσουν τη μαζική παραγωγή μπαταριών στερεάς κατάστασης μέχρι το 2028. Μάλιστα η Toyota ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα κυκλοφορήσει το πρώτο της ηλεκτρικό με μπαταρία στερεάς κατάστασης σε μερικά χρόνια, με αυτονομία οδήγησης πάνω από 1.000 χλμ. και δυνατότητα φόρτισης σε μόλις 10 λεπτά.

Hyundai
KIA