• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H Skoda αποκαλύπτει την hatchback εκδοχή της Rapid...

H Skoda Rapid Spaceback διατηρεί τη σχεδιαστική ταυτότητα της σεντάν έκδοσης, με τις μόνες διαφορές να παρατηρούνται στο πίσω τμήμα.

Η νέα Skoda Rapid Spaceback

7.111 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/7/2013

H Skoda αποκαλύπτει την hatchback εκδοχή της Rapid, η οποία έρχεται με περισσότερα χαρακτηριστικά πρακτικότητας και στιλ, σε σύγκριση με τη σεντάν εκδοχή.

 
H Skoda «εισάγει» μια διαφορετική εκδοχή του Rapid, την Spaceback, που αποτελεί την 5θυρη version του μικρομεσαίου μοντέλου της. Η επίσημη εμφάνιση του αυτοκινήτου θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο και το λανσάρισμα του στην ευρωπαϊκή αγορά είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τον Οκτώβριο. 

Το μοντέλο διατηρεί τη σχεδιαστική ταυτότητα της σεντάν έκδοσης, με τις μόνες διαφορές να παρατηρούνται στο πίσω τμήμα, δηλαδή από τη μεσαία κολώνα και πίσω. Σε επίπεδο διαστάσεων, το Spaceback  είναι 18 εκατοστά μικρότερο από το sedan, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία το εσωτερικό είναι πιο ευρύχωρο κατά 6,4 χλστ. για τα γόνατα των πίσω επιβατών και 9,8 χλστ. σε ότι αφορά στον αέρα για τα κεφάλια. 

Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 415 λίτρα και μπορεί να φτάσει τα 1.380 με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων (η σεντάν έκδοση έχει χώρο αποσκευών στα 550 λίτρα). 

Επίσης, το εσωτερικό του μοντέλου παραμένει ίδιο σε αισθητικό επίπεδο και όπως αναφέρει η εταιρεία η ποιότητα αναμένεται να είναι αναβαθμισμένη. Τέλος, η γκάμα των μηχανικών συνόλων παραμένει ίδια, διαθέτοντας 4 κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαιοκινητήρες.