Το πήγαιν-έλα στη δουλεία είναι πολύ πιο επικίνδυνο απότι νομίζεις...

Το πήγαιν-έλα στη δουλεία είναι πολύ πιο επικίνδυνο απότι νομίζεις...

Η πιο επικίνδυνη διαδρομή: Δουλειά-σπίτι

8.439 Επισκέψεις στο άρθρο

Η διαδρομή από τη δουλειά προς το σπίτι, σύμφωνα με έρευνες, είναι η πιο πιθανή για να σας συμβεί κάποιο ατύχημα στο δρόμο. Συνεπώς θα πρέπει να είστε ακόμα πιο προσεχτικοί και να παίρνετε τα κατάλληλα μέτρα.

Μια πρόσφατη μεγάλη έρευνα ανέδειξε κάποιες διαφορετικές πτυχές σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα που λαμβάνουν χώρα. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν τις απογευματινές ώρες, από τις 4 έως τις 6, δηλαδή τις ώρες που επιστρέφει ο κύριος όγκος των εργαζομένων από το γραφείο στο σπίτι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το δεκάλεπτο του «τρόμου»
Μάλιστα ακόμα πιο επικίνδυνο είναι το δεκάλεπτο μεταξύ 17:00 και 17:10, δηλαδή ακριβώς τη στιγμή που ξεκινάει η διαδρομή. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το δεκάλεπτο συμβαίνουν ένα στα έξι ατυχήματα, ενώ όπως αναφέρει η έρευνα, αν φύγετε από το γραφείο, μετά τις 17:10 έχετε τις μισές πιθανότητες να εμπλακείτε σε ατύχημα. Αντίστοιχα στην ίδια έρευνα αναφέρεται πως οι μήνες με τη μεγαλύτερη συχνότητα ατυχημάτων είναι ο Νοέμβριος και ο Μάρτιος, μήνες που ο δρόμος γλιστράει περισσότερο λόγω των συχνών αλλαγών στην κατάστασή του (στεγνό-βρεγμένο). Εξάλλου αυτό δείχνει και το γεγονός πως το 35% των ατυχημάτων αφορά οπίσθια σύγκρουση. 

Η παραπάνω έρευνα έρχεται να προστεθεί σε παλαιότερες που ανέφεραν πως τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν στις διαδρομές τις οποίες κάνουμε συχνότερα και γνωρίζουμε καλύτερα.
 
Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αποτρέψουμε τους παράγοντες που αυξάνουν την επικινδυνότητα, όταν επιστρέφουμε από το χώρο εργασίας στο σπίτι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO PROACE
skoda