Πολύ καλό σε ποιότητα και συναρμογή είναι το εσωτερικό του Civic. Η σχεδίαση είναι οδηγοκεντρική, η εργονομία και η πρακτικότητα όμως θέλουν βελτίωση.

Πατώντας το κουμπί ECON το Honda Civic των 182 ίππων μπορεί να γίνει πολύ οικονομικό, πιο οικονομικό και από άλλα 1.000άρια ή 1.200άρια τούρμπο μοτέρ βενζίνης.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει ο ιδιαίτερος πίνακας οργάνων.

Όσον αφορά στο χειρισμό του συστήματος πολυμέσων και του trip computer στον πίνακα οργάνων, θέλει βελτίωση.

Με 478 λίτρα, ο χώρος αποσκευών του Civic αγγίζει νούμερα της επόμενης κατηγορίας.

Εσωτερικό-Χώροι: Σπορ και οικογενειακό όσο πρέπει

164.807 Επισκέψεις στο άρθρο (15/6/2018)

Η καμπίνα της έκδοσης που δοκιμάζουμε εδώ δεν διαφέρει από αυτήν που γνωρίσαμε στο μικρό 1.000άρι Civic. Έτσι, πιο αναλυτικά, η σχεδίαση δεν είναι πολύ φουτουριστική αλλά προχωρημένη, ιδιαίτερη και μοντέρνα. Όλα τα στοιχεία ενοποιούνται με το ταμπλό και δεν διαχωρίζονται τμηματικά, ενώ στο ταμπλό ξεχωρίζει ο πίνακας οργάνων και η 7 ιντσών οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων Honda Connect 2 που θέλουν όμως αρκετή εξοικείωση. Από την άλλη, η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με χρήση μαλακών υλικών καλής ποιότητας και εξαιρετικό επίπεδο συναρμογής και φινιρίσματος.

Τέλος, η εργονομία όσο και η πρακτικότητα είναι προσεγμένες, ενώ αναφορικά με τους χώρους, 4 επιβάτες θα φιλοξενηθούν άνετα και ο χώρος αποσκευών έχει τον μεγαλύτερο όγκο στην κατηγορία (478 λίτρα), διαθέτει μεγάλο άνοιγμα (1.120 χλστ.) και χαμηλό κατώφλι φόρτωσης. Με λίγα λόγια; Το Civic είναι ένα ευρύχωρο οικογενειακό με αλλά σπορ, οδηγοκεντρικά στοιχεία στο εσωτερικό του.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Kalitero aytokinito
15.3 Toyota 1million