Βλέπετε το Mazda CX-90.

Βλέπετε το Mazda CX-90.

Ήπια αλλά και Plug-in υβριδικό το νέο Mazda CX-70

2.350 Επισκέψεις στο άρθρο (21/12/2023)

- Θα έχει τα ίδια μοτέρ με το Mazda CX-90.
- Στη βάση ο ήπια υβριδικός 6κυλινδρος κινητήρας βενζίνης.
- Παρούσα και PHEV έκδοση.
- Με δύο σειρές καθισμάτων το CX-70.

Ένα έγγραφο αποκάλυψε τα μοτέρ του νέου Mazda CX-70

Τους ίδιους κινητήρες με αυτούς του μεγαλύτερου CX-90 θα αποκτήσει το επερχόμενο Mazda CX-70. Η πληροφορία αυτή ήρθε στη δημοσιότητα από κάποια έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα, γνωστοποιώντας πως το νέο ιαπωνικό SUV θα προσφέρεται με δύο εκδόσεις του ήπια υβριδικού 6κύλινδρου σε σειρά κινητήρα 3,3 λίτρων, αλλά και ως Plug-in υβριδικό.

Στη βάση ο ήπια υβριδικός 6κυλινδρος κινητήρας βενζίνης

Σύμφωνα λοιπόν με κάποια έγγραφα που αρχειοθετήθηκαν στο California Air Resources Board (CARB), στην αγορά των ΗΠΑ το Mazda CX-70 θα «φορέσει» τους κινητήρες του μεγαλύτερου CX-90. Το τελευταίο, επί του παρόντος, είναι διαθέσιμο με δύο διαφορετικές εκδόσεις του υπερτροφοδοτούμενου 6κύλινδρου σε σειρά κινητήρα βενζίνης 3,3 λίτρων που λειτουργεί παράλληλα με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt. Η πρώτη προσφέρει 284 άλογα και 450 Nm ροπής, ενώ η δεύτερη 345 άλογα και 500 Nm ροπής. Τα έγγραφα δεν έκαναν λόγω για τις ιπποδυνάμεις του CX-70, η οποία πιθανότατα θα είναι πανομοιότυπη αλλά όχι ίδια με αυτή του CX-90.

Παρούσα και PHEV έκδοση

Η Mazda θα πουλήσει επίσης το CX-70 ως Plug-in υβριδικό, όπως συμβαίνει και στο CX-90. Τα έγγραφα επιβεβαιώνουν πως το νέο SUV θα αποκτήσει το PHEV σύστημα κίνησης που βασίζεται σε ένα 2,5 λίτρων τετρακύλινδρο κινητήρα, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία 17,8 kWh με την συνδυαστική απόδοση να φτάνει τα 327 άλογα και τα 500 Nm ροπής.  Και οι τρεις εκδόσεις του CX-70 θα πωλούνται στάνταρ με τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Με δύο σειρές καθισμάτων

Σε αντίθεση με το CX-90, το νέο Mazda CX-70 θα πωλείται αποκλειστικά με δύο σειρές καθισμάτων και θα είναι μεγαλύτερο από το CX-60 που πωλείται σε άλλες αγορές, όπως η Ευρώπη, η Ιαπωνία και η Αυστραλία.

Mercedes
moto