3 φωτογραφίες »

Το GT-R50 της Ιtaldesign.

Ήπια υβριδικό με 700 άλογα το νέο Nissan GT-R

6.459 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2021)

H τωρινή γενιά του GT-R φαίνεται πως θα είναι η τελευταία που θα προσφερθεί χωρίς κάποια ηλεκτρική βοήθεια, αφού, νέες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αντικαταστάτης του θα είναι ήπια υβριδικό με 700 άλογα.


Nέα σενάρια έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον ερχομό του επόμενης γενιάς Νissan GT-R, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως πρέπει να το περιμένουμε μέσα στο 2022. Η τρέχουσα γενιά του «Godzilla» παρουσιάστηκε το 2007 και παρά το γεγονός πως έχει λάβει ουκ ολίγες αναβαθμίσεις στο πέρασμα των ετών, το κορυφαίο μέλος της γκάμας της Nissan χρειάζεται άμεσα αντικατάσταση για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό μέσο ενημέρωσης bestcarweb.jp, η ισχύς του νέου Nissan GT-R θα πηγάζει από τον ίδιο V6 twin-turbo κινητήρα των 3,8 λίτρων, ωστόσο θα λάβει ηλεκτρική βοήθεια από ένα 48V σύστημα. Στην ίδια αναφορά γίνεται λόγο πως επιλέχτηκε το ίδιο μοτέρ για να μειωθεί το κόστος ανάπτυξης της νέας γενιάς αλλά θεωρήθηκε απαραίτητο να προσφερθεί ένα ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο με την προσθήκη του ηλεκτρικού συστήματος των 48V για να μειωθεί η κατανάλωση καύσιμου αλλά και για να προσφέρει το νέο GT-R καλύτερες επιδόσεις.

Οι Ιάπωνες αναφέρουν πως το ήπια υβριδικό GT-R δε θα μείνει για πολλά χρόνια στην παραγωγή καθώς η κατασκευή του θα ξεκινήσει στο τέλος του 2022 και θα την ολοκληρωθεί περίπου δύο χρόνια μετά. Αυτό θα συμβεί διότι θα βασίζεται στην υπάρχουσα πλατφόρμα του R35, η οποία εκείνη την εποχή θα είναι σχεδόν 17 ετών.

Η νέα γενιά θα ονομαστεί φυσικά R36, ενώ, όσον αφορά την ιπποδύναμη που θα προσφέρει, οι Ιάπωνες θεωρούν πως η ισχύς δεν θα ξεπερνά τα 700 άλογα.
 

PEIRAIOS LEASING
test center