Μετά την παρουσίαση της 4ης γενιά του Audi A6 και Α6 Avant, η γερμανική μάρκα αποφάσισε να συστήσει στο κοινό και το νέο A6 allroad.

Tο Audi A6 allroad κάνει χρήση βελτιωμένης αερανάρτησης.

Η ισχύς προέρχεται από τον 3,0 λίτρων TDI V6 κινητήρα της Audi ο οποίος έρχεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις.

Σε ότι αφορά την κορυφαία ταχύτητα, αυτή σταματά στα 250 χλμ./ώρα.

Ήρθε το Audi A6 allroad

5.118 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2019)

Μετά την παρουσίαση της 4ης γενιά του Audi A6 και Α6 Avant, η γερμανική μάρκα αποφάσισε να συστήσει στο κοινό και το νέο A6 allroad.

Όπως όλα τα μοντέλα της Audi που φέρουν το λογότυπο allroad, έτσι και το Α6 έχει τη δυνατότητα να κινηθεί με μεγαλύτερη ευκολία σε πιο κακοτράχαλες διαδρομές απ ότι το Α6 Avant. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν τα επιπλέον 45 χιλιοστά σε ύψος και η συνολική απόσταση από το έδαφος, η οποία πλέον μετριέται στα 139 χιλιοστά.
 
Από κει και πέρα το Audi A6 allroad κάνει χρήση βελτιωμένης αερανάρτησης η οποία του επιτρέπει να προσαρμόζει την απόσταση του από το έδαφος, ενώ τα off-road χαρακτηριστικά συνεχίζονται μέσω των συστημάτων hill descent control και tilt angle assist.
 
Μέσω του πρώτου όταν το αυτοκίνητο κινείται σε μια απότομη πλαγιά, η ταχύτητα καθόδου περιορίζεται μεταξύ 2-30 χλμ/ώρα, κάτι που καθορίζεται από τον οδηγό, ενώ  ανάλογα με τις ανάγκες, υπάρχει η δυνατότητα να φρενάρουν είτε και οι τέσσερις τροχοί είτε συγκεκριμένοι. Σε ότι αφορά το tilt angle assist, συνεργάζεται με την οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και δείχνει τη γωνία κλίσης του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα εμφανίζει ειδοποιήσεις σε περίπτωση που ελλοχεύει ο κίνδυνος ανατροπής.
 
Η ισχύς προέρχεται από τον 3,0 λίτρων TDI V6 κινητήρα της Audi ο οποίος έρχεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Η πρώτη (45 TDI) προσφέρει 231 ίππους και 500 Nm ροπής, η δεύτερη (50 TDI) έρχεται με 286 ίππους και 620 Nm ροπής, ενώ η τρίτη (55 TDI) με 349 άλογα και 700 Nm ροπής. Και οι τρεις συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης quattro, ήπια υβριδική τεχνολογία και αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων. Σε ότι αφορά την κορυφαία ταχύτητα, αυτή σταματά στα 250 χλμ./ώρα.  
 
Στο εξωτερικό το Α6 allroad φοράει μοναδική μάσκα και γκρι προστατευτικά στις καμάρες των τροχών. Το Audi A6 allroad θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη αυτόν το μήνα, με τιμή εκκίνησης στην αγορά της Γερμανίας τα 61.500 ευρώ.    

VW LEASEPRO
test center