Με το 1.000άρι μηχανικό σύνολο, το i20 θα επιχειρήσει να κοντράρει στα ίσα τους ανταγωνιστές του.

Το πρώτο πράγμα που εκτιμά κανείς στο i20 με τον 1,0 T-GDI κινητήρα είναι η ευκολία χρήσης, η ευελιξία και η σωστή λειτουργία της ανάρτησης.

Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές, αλλά οι ρεπρίζ με 5η «πνίγονται».

Όμορφο σε εμφάνιση είναι το Hyundai i20 με τη χαμηλά τοποθετημένη πολυγωνική γρίλια να αποτελεί σήμα κατατεθέν. Τα φώτα LED είναι προαιρετικά.

Όμορφο σε εμφάνιση είναι το Hyundai i20 με τη χαμηλά τοποθετημένη πολυγωνική γρίλια να αποτελεί σήμα κατατεθέν. Τα φώτα LED είναι προαιρετικά.

Όμορφο σε εμφάνιση είναι το Hyundai i20 με τη χαμηλά τοποθετημένη πολυγωνική γρίλια να αποτελεί σήμα κατατεθέν. Τα φώτα LED είναι προαιρετικά.

Δοκιμή: Hyundai i20 με 100 PS

90.238 Επισκέψεις στο άρθρο (24/5/2018)

Το Hyundai i20 με τον 1.000άρη turbo κινητήρα δελεάζει με την πληρότητα του «πακέτου» που προσφέρει σε συνδυασμό με την συγκρατημένη τιμή.

What is new
- 3κύλινδρος 1.000ρης turbo 
- 100 άλογα και 172 Nm ροπής
- Καίει 7,2 λτ./100 χλμ.
- Με 13.090 ευρώ

Ένα από το high-lights της τρέχουσας 2ης γενιάς του Hyundai i20, είναι και η προσθήκη στη γκάμα των βενζινοκινητήρων ενός 1,0 T-GDI κινητήρα. Με αυτό το μηχανικό σύνολο το i20 θα επιχειρήσει να κοντράρει στα ίσα τους ανταγωνιστές του, που διαθέτουν αντίστοιχα μηχανικά σύνολα. Μέχρι τώρα δεν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη συγκεκριμένη έκδοση του i20, ωστόσο το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την πρώτη δοκιμή του i20 1,0 Τ-GDI στην έκδοση με τα 100 άλογα (διατίθεται και με 120), η οποία συνυπολογίζοντας την αλλαγή δεδομένων στην προτίμηση του αγοραστικού κοινού (επιστροφή στη βενζίνη σε σχέση με το diesel) αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Σχεδιαστικά, το μήκους 4.035 χλστ. i20 με τον 1.000άρη turbo κινητήρα συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις με τα μεγάλα ελλειπτικά φώτα, τη χαμηλά τοποθετημένη πολυγωνική γρίλια, τα πίσω μεγάλα φώτα και τις πληθωρικές διαστάσεις, που ήρθαν σαν αποτέλεσμα της νέας πλατφόρμας, πάνω στην οποία βασίζεται.

Με 13.090 ευρώ και πλήρη εξοπλισμό
Το Hyundai i20 1,0 T-GDI ξεκινά από τα 14.190 ευρώ για την έκδοση Style, τιμή που διαμορφώνεται στα 13.090 ευρώ μετά από την έκπτωση των 1.100 ευρώ, που προσφέρει η αντιπροσωπεία. Η έκδοση Style είναι απόλυτα τίμια σε εξοπλισμό, αφού διαθέτει μέχρι και ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών (όχι όμως πίσω ηλεκτρικά παράθυρα).

Η επόμενη και κορυφαία έκδοση είναι η Premium, η τιμή της οποίας διαμορφώνεται στις 14.190 ευρώ μετά την έκπτωση. Εδώ μεταξύ άλλων ο ενδιαφερόμενος θα βρει επιπλέον, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, σύστημα ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας, cruise control, αισθητήρες παρκαρίσματος, φωτά ημέρας LED με τεχνολογία φωτισμού εσωτερικού στροφής και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα. Να σημειώσουμε εδώ πως το i20 προσφέρεται με 5ετή εγγύηση χωρίς χιλιομετρικό όριο, 5ετή δωρεάν οδική βοήθεια και δωρεάν τεχνικό έλεγχο για 5 χρόνια.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Mercedes
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel