Ιταλία: Κίνητρα αξίας 1 δις το 2024 για πωλήσεις ηλεκτρικών

Ιταλία: Κίνητρα αξίας 1 δις το 2024 για πωλήσεις ηλεκτρικών

1.547 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2024)

- Η δαπάνη είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος συνολικής αξίας 8 δις
- Σε κόντρα η Stellantis με την Ιταλική κυβέρνηση για τα επίπεδα παραγωγής και τα κίνητρα
- Στόχος η αύξηση της ετήσιας παραγωγής σε 1 εκατ. μοντέλα

Η δαπάνη είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος συνολικής αξίας 8 δις

Η Ιταλία θα παράσχει επιδοτήσεις ύψους σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρώ to 2024 για να υποστηρίξει τις αγορές αυτοκινήτων και τη μετάβαση σε λιγότερο ρυπογόνα οχήματα, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου βιομηχανίας την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου. Η δαπάνη είναι μέρος ενός ευρύτερου πολυετούς προγράμματος, αξίας άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ανακοίνωσε η Ιταλία το 2022, για τη στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας της.

Σε κόντρα η Stellantis με την Ιταλική κυβέρνηση για τα επίπεδα παραγωγής και τα κίνητρα

Το νέο σχέδιο κινήτρων έρχεται εν μέσω σύγκρουσης μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και της Stellantis (που έχει κάτω από την ομπρέλα της και την Fiat), σχετικά με τα επίπεδα παραγωγής του ομίλου στη γειτονική χώρα, με την πρωθυπουργό Giorgia Meloni να υποστηρίζει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο όμιλος ενήργησε ενάντια στο εθνικό συμφέρον. Από την μεριά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, δήλωσε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι η Ιταλία ξοδεύει λιγότερα από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες για να υποστηρίξει την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και ότι αυτή η προσέγγιση εμπόδιζε την παραγωγή. 

Στόχος η αύξηση της ετήσιας παραγωγής σε 1 εκατ. μοντέλα

Η κυβέρνηση και η Stellantis βρίσκονται σε συνομιλίες από το περασμένο καλοκαίρι για ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την αντιστροφή της μείωσης της Ιταλικής παραγωγής αυτοκινήτων, το οποίο περιλαμβάνει στόχο την αύξηση της ετήσιας παραγωγής της Stellantis στη χώρα στο 1 εκατομμύριο μοντέλα.

citroen
KIA