Παρόλο που η εξέλιξη του νέου Corsa εξελίσσεται σε αγώνα δρόμου με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, το αφεντικό της Opel υπόσχεται πως δεν θα γίνει κανένας συμβιβασμός σε όλα τα επίπεδα.

Κανένας συμβιβασμός για το νέο Corsa

11.136 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2018)

Μετά την προσχώρηση της Opel υπό τη σκέπη του PSA Group δε μένει πολύς καιρός για την εξέλιξη της νέας γενιάς του Corsa, ωστόσο το αφεντικό της Opel υποσχέθηκε πως δεν θα γίνει κανένας συμβιβασμός σε οποιοδήποτε τομέα, παρά τα στενά χρονικά πλαίσια.

Η νέα έκτη γενιά του Opel Corsa αναμένεται να λανσαριστεί μέχρι το τέλος του έτους, όπως σας έχουμε αποκαλύψει στο αποκλειστικό μας θέμα για το επερχόμενο μοντέλο, όντας εφοδιασμένη με πολλά καλούδια από την παλέτα του PSA Group, από το οποίο και εξαγοράστηκε η γερμανική φίρμα τον Μάρτιο του 2017.

Το νέο Corsa θα βασίζεται σύμφωνα με πληροφορίες σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα Common Modular Platform, γνωστή και ως ΕΜP1, ειδικά σχεδιασμένη για αυτοκίνητα που ανήκουν στην μικρή κατηγορία, όπου ανήκει φυσικά και το Corsa. Πηγές από το στρατόπεδο του PSA Group αναφέρουν ότι στη νέα του γενιά, θα χρησιμοποιήσει πλήθος εξοπλισμού από τον γαλλικό Όμιλο και στοιχεία από τα νέα Peugeot 208 και Citroen C3.
 

Έχοντας τα παραπάνω ως δεδομένα, οι άνθρωποι της μάρκας έχουν λιγότερο από δύο χρόνια προκειμένου να δημιουργήσουν και να εξελίξουν το νέο Corsa, χρονικό πλαίσιο που θεωρείται ιδιαίτερα στενό στους κύκλους των αυτοκινητοβιομηχανιών. Εντούτοις, καθυσηχαστικός ήταν σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Opel, κ. Michael Lohscheller, ο οποίος είπε πως δεν θα γίνει κανένας συμβιβασμός σε οποιοδήποτε τομέα του νέου Corsa, σημειώνοντας παράλληλα πως ο περιορισμένος χρόνος για την εξέλιξη του μοντέλου δεν θα σταθεί εμπόδιο στην εμπορική του επιτυχία.

Πέραν αυτών, ο ισχυρός άνδρας της Opel στάθηκε στο γεγονός πως αντιλαμβάνονται πλήρως όλα όσα χρειάζεται η μάρκα από το νέο Corsa, όπως επίσης και στο τι είναι εφικτό να γίνει πάνω στη συγκεκριμένη πλατφόρμα ώστε να φτάσουν εκεί που θέλουν. Ακόμη, σημειώνουμε, πως σύμφωνα με κύκλους γύρω από το γαλλογερμανικό στρατόπεδο η παραγωγή του νέου Opel Corsa θα συνεχίσει να πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Opel στη Σαραγόσα της Ισπανίας.

VW LEASEPRO
test center