Στιλάτα B-SUV με 18 χιλιάδες! Kia Stonic ή SEAT Arona;
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στιλάτα B-SUV με 18 χιλιάδες! Kia Stonic ή SEAT Arona;

14.019 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2022)

Kia Stonic και SEAT Arona κοντράρονται στις εκδόσεις με τους 1,0 λίτρου turbo κινητήρες, έχοντας ανανεωθεί πρόσφατα τεχνολογικά και αισθητικά. Και όλα αυτά σε παραπλήσια τιμή!

Βασικό Arona ή πιο γεμάτο Stonic

Ο ρυθμός με τον οποίο αναπτύσσεται η κλάση των μικρών SUV και Crossover εδώ και αρκετό διάστημα είναι φρενήρης. Δύο από τα μοντέλα που βρίσκονται στην κατηγορία των B-SUV είναι και οι πρωταγωνιστές του συγκριτικού μας. Ο λόγος για το Kia Stonic, που ήταν το best seller της κατηγορίας το 2021, και το SEAT Arona, τα οποία μάλιστα έχουν αμφότερα ανανεωθεί και συνεχίζουν την πορεία τους στην ελληνική αγορά με ακόμα περισσότερα εφόδια. Παρακάτω λοιπόν θα δούμε το Kia Stonic εξοπλισμένο με τον 1.000άρη turbo κινητήρα των 100 ίππων στην έκδοση GL Optimum με κόστος από 18.490 ευρώ και το SEAT Arona με τον επίσης 1,0 λίτρου ECO TSI κινητήρα στην εισαγωγική έκδοση Style των 95 αλόγων με τιμή από 18.290 ευρώ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Φρεσκαρισμένα και τα δύο!

Το ανανεωμένο Stonic προβάλλει έναν ακόμη πιο trendy χαρακτήρα κυρίως χάρη στα ανασχεδιασμένα LED φώτα, στη νέα μάσκα, τα έντονα χρώματα στο αμάξωμα, αλλά και οι όμορφες ζάντες αλουμινίου. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος τέλος είναι εκείνη που το διαφοροποιεί και ενισχύει τη θέση του στο οδόστρωμα. 

Από τη μεριά του το επίσης φρεσκαρισμένο Arona δείχνει πλέον πιο μοντέρνο και στιλάτο, παραμένοντας νεανικό. Ο ανασχεδιασμένος πρόβολος με την ευρύτερη μάσκα και τον διαφοροποιημένο προφυλακτήρα, προσδίδει περισσότερο δυναμισμό, ενώ πλέον στο πίσω μέρος το κέντρο της πόρτας κοσμεί η επιγραφή «Arona» για την οποία χρησιμοποιήθηκε καλλιτεχνική γραμματοσειρά.

Εσωτερικό-Χώροι: Προβάδισμα το Arona

Στο εσωτερικό του Kia Stonic ακολουθείται μια οριζόντιας σχεδίασης λογική. Στο πάνω μέρος  θα συναντήσουμε τη νέα έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, με τις διευρυμένες δυνατότητες διασύνδεσης και τον ημιψηφιακό πίνακα με την οθόνη 4,2 ιντσών ανάμεσα στα αναλογικά όργανα. Τα πλαστικά είναι σκληρά, αλλά καλοφινιρισμένα και κυρίως γερά συναρμολογημένα, ενώ οι νέες επενδύσεις αφήνουν μια πιο ποιοτική αίσθηση στην αφή. Από πλευράς χώρων, το Stonic μπορεί να μην είναι το πιο γενναιόδωρο μοντέλο της κατηγορίας, κυρίως λόγω της μέτριας χωρητικότητας του πορτ-μπαγκάζ που δεν ξεπερνά τα 352 λτ., ωστόσο θα χωρέσει άνετα 4 ενήλικες με επαρκή χώρο για τα γόνατα και το κεφάλι τους.

Στην αντίπερα όχθη, το SEAT Arona μετά την ανανέωσή του κέρδισε μεταξύ άλλων νέο εργονομικό τιμόνι και επανασχεδιασμένους αεραγωγούς. Το τεχνολογικό υπόβαθρο της καμπίνας, αναβαθμίστηκε έχοντας ως highlight την οθόνη των 8,25 ιντσών που προσφέρεται από τη βάση. Στους χώρους αλλαγές δεν έχουν υπάρξει, με το Arona να μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5 ενήλικες και το χώρο αποσκευών να διαμορφώνεται στα 400 λτ.. Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto