Κινέζικη φίρμα θέλει να λανσάρει τρεις μάρκες στην Ευρώπη έως το 2026

Κινέζικη φίρμα θέλει να λανσάρει τρεις μάρκες στην Ευρώπη έως το 2026

1.906 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2024)

- Υπόσχεται εργοστάσιο η Chery, αν πετύχουν τα μοντέλα της στην Ευρώπη
- Τα πρώτα μοντέλα της θα φτάσουν φέτος
- Η Chery έχει ήδη ανοίξει εργοστάσια σε Αργεντινή, Ινδονησία, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ

Υπόσχεται εργοστάσιο η Chery, αν πετύχουν τα μοντέλα της στην Ευρώπη

Τον προηγούμενο Οκτώβρη είχαμε αναφέρει σε είδηση πως η κινέζικη Chery Automobile ετοιμάζεται να πουλήσει κάποια μοντέλα της στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικές μάρκες (την Omoda, την Jaecoo και την Exlantix), μέχρι το 2026. Τώρα ο CEO της εταιρίας, Jochen Tueting, δήλωσε πως αν το εγχείρημα αυτό βγει κερδοφόρο, η Chery θα εξετάσει το ενδεχόμενο για δημιουργία δικού της εργοστασίου στην ήπειρό μας. «Το θέμα της παραγωγής στην Ευρώπη έχει σίγουρα ουσία για εμάς» δήλωσε ο κ. Tueting. «Όπου έχουμε πετύχει τους απαραίτητους αριθμούς [πωλήσεων], έχουμε ξεκινήσει και τοπική παραγωγή. Στην Ευρώπη, είμαστε βέβαιοι, ότι η μάρκα μας θα γίνει ανταγωνιστική και η τοπική παραγωγή θα αποδώσει εν καιρώ», συνέχισε.

Τα πρώτα μοντέλα της θα φτάσουν φέτος στην Ευρώπη

Η εταιρία βέβαια είχε ένα αργό ξεκίνημα. Η Chery έχει ήδη αναβάλει τον ερχομό της στην Ευρώπη, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να λάβει χώρα το 2017. Το αφεντικό της μάρκας λέει ότι θέλει να λανσάρει τα πρώτα μοντέλα της Omoda στις αγορές φέτος (τα μοντέλα αυτά είναι ήδη διαθέσιμα στην Κίνα). Το Omoda 5, ένα compact SUV με coupe στιλ και βενζινοκινητήρα θα παρουσιαστεί την ερχόμενη άνοιξη και θα ακολουθηθεί από μια ηλεκτρική έκδοση του ίδιου μοντέλου. Το 2025 η Chery θέλει να παρουσιάσει το SUV Jaecoo, το Jaecoo 7 και ένα πολυτελές SUV της πιο premium Exlantix.

Η Chery έχει ήδη ανοίξει εργοστάσια σε Αργεντινή, Ινδονησία, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ

Σύμφωνα με τον κ. Tueting, οι μάρκες της Chery δεν θέλει να καταλογίζονται ανάμεσα στις προσιτές μάρκες της Ευρώπης, αλλά επιμένει πως οι τιμές τους θα είναι «πολύ ανταγωνιστικές». Στην Κίνα η εταιρία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, έχοντας πουλήσει σχεδόν 1,7 εκατομμύρια μονάδες το 2023. Η Chery έχει επενδύσει αδρά στην επέκταση της μάρκας της διεθνώς, έχοντας πλέον εγκαινιάσει εργοστάσια στην Αργεντινή, την Ινδονησία, την Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.

ETRANSIT VS ESPRINTER
test center