• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Κινητήρας Toyota με θερμική απόδοση 40%

Διαβάστηκε από 28170 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/5/2018

Ο αποδοτικότερος κινητήρας του κόσμου! Η υψηλή αποδοτικότητα των ηλεκτροκινητήρων είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις μηχανές εσωτερικής καύσης, οι οποίες για να επιβιώσουν πρέπει να αυξήσουν τη θερμική τους απόδοση.

 
Η υψηλή αποδοτικότητα των ηλεκτροκινητήρων είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις μηχανές εσωτερικής καύσης, οι οποίες για να επιβιώσουν πρέπει να αυξήσουν τη θερμική τους απόδοση. Οι μηχανικοί της Toyota το γνώριζαν και πλέον μπορούν να είναι υπερήφανοι για το νέο τους δημιούργημα.

Πριν από μερικές ημέρες παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης η τρίτη γενιά του Toyota Auris, αλλά την παράσταση έκλεψε το μοτέρ που θα βρίσκεται κάτω από το καπό του. Αναφερόμαστε, ασφαλώς, στο νέο 2λιτρο κινητήρα εσωτερικής καύσης που χαρακτηρίζεται ως ο πιο αποδοτικός, με τη θερμική του απόδοση να αγγίζει το 40% και στην υβριδική της έκδοση το 41%. Μπορεί να υπάρχουν κινητήρες με μεγαλύτερη θερμική απόδοση, όπως το 50% που πετυχαίνει ο V6 της Mercedes-AMG στη Formula 1, αλλά σε επίπεδο αυτοκινητοβιομηχανιών και μαζικής παραγωγής δεν έχει υπάρξει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.

Τι σημαίνει, όμως, θερμική απόδοση ενός κινητήρα και πόσο σημαντική είναι αυτή η επιτυχία για το μέλλον των μηχανών εσωτερικής καύσης; Πώς πέτυχαν οι Ιάπωνες μηχανικοί τέτοια επίδοση;  Έφτασε η στιγμή να σας παρουσιάσουμε τον αποδοτικότερο κινητήρα του κόσμου!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

TOYOTA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

  • Χρήστος

    Ο βασικός λόγος που επέλεξα το νέο Yaris με τον κινητήρα των 1.5λτ με 38.5% θερμοδυναμική απόδοση. Προφανώς δεν είναι ανεπτυγμένος σε τέτοιο βαθμό όπως ο 2.0λτ αλλά η εναλλαγή από Otto σε Atkinson και ο ψεκασμός της πολλαπλής για να ρίχνει την θερμοκρασία αέρα φαντάζουν πλεονεκτήματα σε σχέση με τους παραδοσιακούς βενζινοκινητήρες.

      15

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Υπηρεσίες - Προϊόντα