Ο αποδοτικότερας κινητήρας του κόσμου είναι Toyota

Ο αποδοτικότερας κινητήρας του κόσμου είναι Toyota

88.363 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο αποδοτικότερος κινητήρας του κόσμου! Η υψηλή αποδοτικότητα των ηλεκτροκινητήρων είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις μηχανές εσωτερικής καύσης, οι οποίες για να επιβιώσουν πρέπει να αυξήσουν τη θερμική τους απόδοση.

Η υψηλή αποδοτικότητα των ηλεκτροκινητήρων είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις μηχανές εσωτερικής καύσης, οι οποίες για να επιβιώσουν πρέπει να αυξήσουν τη θερμική τους απόδοση. Οι μηχανικοί της Toyota το γνώριζαν και πλέον μπορούν να είναι υπερήφανοι για το νέο τους δημιούργημα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Πριν αρκετό καιρό παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης η τρίτη γενιά του Toyota Auris, αλλά την παράσταση έκλεψε το μοτέρ που θα βρίσκεται κάτω από το καπό του. Αναφερόμαστε, ασφαλώς, στο νέο 2λιτρο κινητήρα εσωτερικής καύσης που χαρακτηρίζεται ως ο πιο αποδοτικός, με τη θερμική του απόδοση να αγγίζει το 40% και στην υβριδική της έκδοση το 41%. Μπορεί να υπάρχουν κινητήρες με μεγαλύτερη θερμική απόδοση, όπως το 50% που πετυχαίνει ο V6 της Mercedes-AMG στη Formula 1, αλλά σε επίπεδο αυτοκινητοβιομηχανιών και μαζικής παραγωγής δεν έχει υπάρξει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.

Τι σημαίνει, όμως, θερμική απόδοση ενός κινητήρα και πόσο σημαντική είναι αυτή η επιτυχία για το μέλλον των μηχανών εσωτερικής καύσης; Πώς πέτυχαν οι Ιάπωνες μηχανικοί τέτοια επίδοση;  Έφτασε η στιγμή να σας παρουσιάσουμε τον αποδοτικότερο κινητήρα του κόσμου!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto