Χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ αυτοκινήτου: Κιτς, υπερβολικά ή «κουλά»
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ αυτοκινήτου: Κιτς, υπερβολικά ή «κουλά»

2.789 Επισκέψεις στο άρθρο (19/12/2023)

Κέρατα και μύτη ταράνδου: Αυτή η μάστιγα
Αυτοκόλλητα με Αγιοβασίληδες ή ξωτικά: Σίγουρα πιο έξυπνο
Πόδια ξωτικού ή ¶γιου Βασίλη να… κρέμονται από το πορτ μπαγκάζ
Διακριτικά καπέλα Αγιου Βασίλη στους καθρέπτες!

Έφτασε αυτή η εποχή του χρόνου!

Για πολλούς υπερβολικά, για άλλους ιδανικά για να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων, υπάρχουν διάφορα αξεσουάρ για το αυτοκίνητο που κάνουν την εμφάνισή τους αυτές τις μέρες του χρόνου και προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις. Διαλέξαμε μερικά που μας έκαναν εντύπωση και που προκαλούν τα σχόλια των άλλων οδηγών.

Κέρατα και μύτη ταράνδου

Προφανώς πρώτο στη σχετική λίστα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το γνωστό σε όλους μας πλέον κίτ «ταράνδου». Πρόκειται για ένα αρκετά απλό και οικονομικό Χριστουγεννιάτικο αξεσουάρ, που αποτελείται από δύο λούτρινα κέρατα ταράνδου που μπαίνουν στις πόρτες ή τα παράθυρα του αυτοκινήτου και μια κόκκινη λούτρινη μπάλα που αντιστοιχεί στη μύτη του ταράνδου και μπαίνει στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, συνήθως στην εμπρός γρίλια.

Το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο εκκεντρικό και τραβάει τα βλέμματα των υπόλοιπων οδηγών και περαστικών. Είναι ιδιαίτερα εύκολο στην τοποθέτηση και αρκετά οικονομικό, με το κόστος να μην ξεπερνά τα 10 ευρώ.

Αυτοκόλλητα με Αγιοβασίληδες ή ξωτικά

Σε αυτή την κατηγορία μπορεί κανείς να βρει πολλές επιλογές σε κολλητά ή μαγνητικά αυτοκόλλητα. Αρχικά έχουμε τα αυτοκόλλητα με Αγιοβασίληδες ή ξωτικά. Μπαίνουν συνήθως στα πλαϊνά παράθυρα, η τοποθέτηση είναι υπόθεση λίγων λεπτών και αφαιρούνται πολύ εύκολα μετά τις γιορτές.

Μετά έχουμε τα αυτοκόλλητα για το πίσω παρμπρίζ (Άγιος Βασίλης, τάρανδος ή και χιονάνθρωπος), που εκτός του τζαμιού, τοποθετείται ένα ακόμα στον πίσω υαλοκαθαριστήρα, με αποτέλεσμα κατά την χρήση του να φαίνεται ότι… χαιρετά τους πίσω οδηγούς. Σίγουρα εκκεντρικό!

Υπάρχουν ακόμα και διάφορα μαγνητικά φωσφορίζοντα αυτοκόλλητα, σε διάφορα σχέδια, που μπορούν να τοποθετηθούν στις μεταλλικές επιφάνειες του αυτοκινήτου και να κάνουν «μπαμ» όταν πέφτουν τα φώτα από τα άλλα αυτοκίνητα στο αμάξι σας.

Πόδια ξωτικού ή Άγιου Βασίλη να… κρέμονται από το πορτ μπαγκάζ

Ναι καλά διαβάσατε. Πολλοί οδηγοί συνηθίζουν να βάζουν πόδια ξωτικού ή και του Άγιου Βασίλη να κρέμονται κάτω από το κλειστό τους πορτ μπαγκάζ, ώστε να φαίνεται σαν να έχουν κρυμμένο έναν στο χώρο των αποσκευών του.

Τα τοποθετείς συνήθως με ένα αυτοκόλλητο πάνω στον πίσω προφυλακτήρα, ή στην πίσω πόρτα, με το αποτέλεσμα να μην περνά απαρατήρητο και να προκαλεί γέλια τους γύρω. Το συγκεκριμένο αξεσουάρ δεν είναι, ακόμη, τόσο δημοφιλές στους ελληνικούς δρόμους. Ωστόσο ούτε το «κιτ ταράνδου» ήταν μέχρι πριν μερικά χρόνια, οπότε… αναμένουμε!

Πιο… διακριτικές επιλογές

Υπάρχουν αρκετές ακόμα επιλογές σε χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ για το αυτοκίνητο, όπως μια γιρλάντα στην εμπρός γρίλια (σαν αυτές που βάζουμε στην εξώπορτα του σπιτιού μας ή στο χριστουγεννιάτικο δέντρο), καλύμματα για τους καθρέπτες σε σχήμα καπέλου Άγιου Βασίλη ή ακόμα και ένα κάλυμμα τιμονιού στο mood των γιορτών. Τέλος, στο εξωτερικό συνηθίζονται ακόμα και φουσκωτά πλαστικά παιχνίδια με Αγιοβασίληδες, ξωτικά ή ταράνδους στη θέση του οδηγού, δεμένα και με την απαραίτητη ζώνη ασφαλείας, γιατί… η ασφάλεια πάνω απ`όλα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τις επόμενες μέρες θα δούμε πολλές πρωτότυπες και εκκεντρικές ιδέες σε όλο και περισσότερα αυτοκίνητα γύρω μας που μπορεί σε πολλούς να μην αρέσουν αλλά σίγουρα θα τραβήξουν τα βλέμματα!

SPRING SEAT
NISSAN