Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου: Άγνωστο πότε θα ανοίξει ο δρόμος

Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου: Άγνωστο πότε θα ανοίξει ο δρόμος

3.224 Επισκέψεις στο άρθρο (1/12/2022)

Κλειστή η εθνική οδός από πτώση βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας. Εκτροπή της κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό, που έχει «φράξει» από κίνηση με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων. Άγνωστο πότε θα ανοίξει ο δρόμος λέει η Ολυμπία Οδός. Δείτε live την κίνηση στους δρόμους.

Τελευταία ενημέρωση από την Ολυμπία Οδό (12:40)

Το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος είναι από πολύ ψηλά, εκτός των ορίων του Έργου. Στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος, με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπτροστασίες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος. Δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος της επιχείρησης. Νωρίτερα και για λίγα λεπτά έγινε αποκλεισμός και της Π.Ε.Ο. ώστε οι αλπινιστές να ρίξουν ελεγχόμενα χαλαρά κομμάτια βράχου.

Το χρονοβόρο και δυσκολότερο σημείο της επιχείρησης είναι η επιθεώρηση και καταγραφή του συμβάντος, καθώς πρέπει, πριν απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα κομμάτια του βράχου, να έχουμε όλο το υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης. Πολύ απλά, το εύκολο μέρος είναι να απομακρύνουμε το βράχο. Όμως μετά δεν θα ξέρουμε από ποιο ακριβώς σημείο αποκολλήθηκε, τη διαδρομή ακολούθησε και συνεπώς, που και πως θα πρέπει να επέμβουμε.


Έπεσαν βράχια στη Εθνική Οδό και έκλεισε η κυκλοφορία

Εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα έχει εφαρμοστεί από το πρωί με εντολή της Τροχαίας λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας. Η Νέα Εθνική Οδός έχει κλείσει λόγω κατολίσθησης βράχων στο ύψος των Μεγάρων και τα οχήματα εκτρέπονται στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Η κατολίσθηση σημειώθηκε περίπου στο σημείο της «Κακιάς Σκάλας» και το τμήμα του δρόμου που έχει κλείσει είναι περίπου 15 χιλιόμετρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ουρές χιλιομέτρων στην παλιά εθνική οδό

Εκατοντάδες οδηγοί που κινούνται εδώ και ώρες στην παλαιά εθνική οδό βρίσκονται μπλοκαρισμένοι στην κίνηση, καθώς ο παλιός δρόμος δεν δύναται να υποστηρίξει τέτοιο αριθμό οχημάτων. Ακόμα δεν υπάρχει καμία εκτίμηση για το πότε θα ανοίξει ο δρόμος στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, καθώς πέρα από το να μαζευτούν τα βράχια από την άσφαλτο θα πρέπει να γίνει πραγματογνωμοσύνη ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέας κατολίσθησης.

Ευτυχώς, την ώρα που έπεσαν τα βράχια δεν υπήρχε κάποιο διερχόμενο όχημα στον αυτοκινητόδρομο και δεν προκλήθηκε κάποιο τροχαίο ατύχημα.
 

Δείτε Live την κίνηση στους δρόμους (πάτα πάνω στην εικόνα)

Live η κίνηση στους δρόμους στο autotriti.gr

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center