«Kόφτης» στα 180 χλμ./ώρα σε όλα τα Renault και Dacia;

5.777 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2021)

Πολύ πιθανό είναι να δούμε σύντομα όλα τα μοντέλα της Renault και Dacia να έχουν «κόφτη» στα 180χλμ./ώρα, όπως συμβαίνει στα Volvo. Πιστεύετε πως είναι κάτι που πρέπει να το κάνουν και άλλες μάρκες;

Να οριοθετήσουν τη μέγιστη τελική ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν τα μοντέλα τους στα 180χλμ./ώρα  σκέφτονται η Renault και η Dacia, ακολουθώντας το παράδειγμα της Volvo, η οποία έχει ήδη εφαρμόσει το μέτρο αυτό ως μέρος του σχεδίου Safety Vision της μάρκας που έχει ως στόχο «να μην σκοτώνεται ή να μην τραυματίζεται σοβαρά κανείς μέσα σε καινούριο Volvo».

Σύμφωνα με το Spiegel, το αφεντικό της Renault, Luca de Meo είπε σε συνεδρίαση των μετόχων που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Παρίσι πως η υψηλή ταχύτητα είναι η κύρια αιτία που συμβαίνουν τροχαία δυστυχήματα και για αυτό, η Renault σκέφτεται να περιορίσει τη μέγιστη τελική ταχύτητα όλων των καινούριων της αυτοκινήτων στα 180χλμ./ώρα μέσω ενός συστήματος που λέγεται Safety Coach. Το σύστημα αυτό θα ελέγχει ποιο είναι το όριο ταχύτητας που έχει κάθε δρόμος και ποιες είναι οι καιρικές συνθήκες, ώστε να προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου αυτόματα.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ελάχιστες διαδρομές πάνω στη γη που είναι νόμιμο να αναπτύξεις ταχύτητα ακόμα και πάνω από 160χλμ./ώρα. Η πρώτη που μας έρχεται στο μυαλό είναι το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της Autobahn, όπου σε πολλά σημεία, οι οδηγοί μπορούν να αναπτύξουν την ταχύτητα που επιθυμούν.

Εκτός από την Renault, η Dacia φαίνεται πως θα υιοθετήσει και αυτή το σύστημα αυτό. Μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσουν οι δύο αυτές φίρμες να πουλούν τα νέα τους μοντέλα με περιοριστή ταχύτητας στα 180 χλμ./ώρα.

Εσείς τι λέτε; Θεωρείτε πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να υιοθετήσουν και άλλες εταιρείες; Πώς θα σας φαινόταν μια Ferrari με περιοριστή στα 180χλμ./ώρα;
 

FORD E-TRANSIT
NISSAN