Στo σχέδιο βλέπετε το Mokka X να έχει το σήμα της Vauxhall, όπως ονομάζεται η Opel στη Μεγάλη Βρετανία.

Κοντεύει το ηλεκτρικό Mokka X της Opel

3.266 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2019)

Στην κατασκευή του νέου ηλεκτρικού Mokka X εργάζονται οι άνθρωποι της Opel, το οποίο είναι πολύ πιθανό να κάνει την εμφάνισή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Την επιθετική της στρατηγική συνεχίζει η Οpel, καθώς εργάζεται πάνω στην κατασκευή του νέου Μοkka X. To γερμανικό μοντέλο θα επωφεληθεί από την CMP πλατφόρμα του ομίλου PSA, ενώ θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το νέας γενιάς 2008 που ετοιμάζει η Peugeot. Ωστόσο το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το νέο Mokka X θα έχει μία ηλεκτρική έκδοση, κάτι το οποίο θα συμβεί και με το μικρότερο Corsa.
 
Το νέο «πράσινο» μοντέλο που θα μπει απέναντι από το Kia e-Niro, λόγω της ηλεκτρικής ενέργειας θα έχει κάποιες μικρές διαφορές στο εξωτερικό μέρος σε σχέση με τις εκδόσεις που αντλούν την ισχύ τους από κινητήρες εσωτερικής καύσης.
 
Σε ότι αφορά την πηγή ισχύος, φήμες κάνουν λόγο πως το ηλεκτρικό Mokka θα βασιστεί στο σύστημα κίνησης του DS 3 Crossback E-Tense, που χρησιμοποιεί μια μπαταρία 50kWh. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, θα πρέπει το ηλεκτρικό SUV να φορτίζει την μπαταρία του έως το 80% μέσα σε 30 λεπτά με την αυτονομία του να κυμαίνεται στα 300 χιλιόμετρα. Να τονίσουμε πως η πλατφόρμα CMP δεν υποστηρίζει την υβριδική τεχνολογία και ως εκ τούτου δεν θα υπάρχει Mokka PHEV.

Τέλος, η Opel μέσω του ηλεκτρικού crossover επιθυμεί να προσφέρει μία νέα επιλογή στις εκδόσεις του μοντέλου, χωρίς αυτή να αποτελεί τη ναυαρχίδα του Mokka, αλλά χρησιμοποιώντας το για να βοηθήσει την εταιρεία να ανταποκριθεί στους όλο και πιο αυστηρούς στόχους εκπομπών ρύπων.

Toyota
moto