• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το νέο SEAT Leon 1,4 TGI διατίθεται στη χώρα μας σε μια και μοναδική εξοπλιστική έκδοση (Style), η οποία κοστίζει 18.590 ευρώ (με απόσυρση και έκπτωση).

Σταθερό, στιβαρό και πλήρως ελεγχόμενο παραμένει το SEAT Leon 1,4 TGI σε μια διαδρομή με στροφές.

Ο 1,4 TGI του Leon είναι ο γνωστός μας 1,4 TSI του Ομίλου VW, ο οποίος ειδικά για την περίσταση καίει και φυσικό αέριο, αποδίδοντας 110 ίππους ισχύος.

Η πλήρωση με φυσικό αέριο γίνεται μέσω ξεχωριστής παροχής καυσίμου, που βρίσκεται δίπλα από την τάπα του ρεζερβουάρ βενζίνης.

SEAT Leon 1,4 TGI

38.758 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/7/2015

Αισθητικά, η έκδοση του Leon με Φυσικό Αέριο δεν διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες εκδοχές του μοντέλου της SEAT, με μόνο το λογότυπο «TGI» στο πίσω μέρος να υποδηλώνει τη διαφορετικότητα της επιλογής. Το νέο SEAT Leon 1,4 TGI διατίθεται στη χώρα μας σε μια και μοναδική εξοπλιστική έκδοση (Style), η οποία κοστίζει 18.190 ευρώ (με απόσυρση και έκπτωση).

Ο κινητήρας που «φορά» η έκδοση με Φυσικό Αέριο του SEAT Leon είναι μια τροποποιημένη εκδοχή της νεότερης γενιάς του 1,4 λίτρων TSI βενζινοκινητήρα του Ομίλου VW, ο οποίος για την περίσταση έχει δεχθεί ειδικές επεμβάσεις ώστε να χρησιμοποιεί ως καύσιμο και το Φυσικό Αέριο. Αρχικά, από πλευράς απόδοσης, ο 1,4 TGI όπως ονομάζεται, έχει μέγιστη ισχύ 110 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και ροπή 250 Nm μεταξύ 1.500 και 4.000 σ.α.λ. Με τη βοήθεια και του κοντού κιβωτίου 6 σχέσεων, ο κινητήρας αυτός είναι σε θέση να προσφέρει αρκετά ικανοποιητικές επιδόσεις στο αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στη λειτουργία του, με το ξεκίνημα το καύσιμο που χρησιμοποιεί ο κινητήρας είναι το φυσικό αέριο, ενώ το σύστημα γυρνάει αυτόματα σε βενζίνη μόλις το φυσικό αέριο τελειώσει. Σε ό,τι αφορά στα ρεζερβουάρ, το Leon 1,4 TGI διαθέτει δύο δεξαμενές φυσικού αερίου συνολικής χωρητικότητας 15 λίτρων, που τοποθετούνται στο χώρο της ρεζέρβας κλέβοντας ωστόσο χώρο από τον όγκο του πορτ-μπαγκάζ, ενώ έχει και ένα έξτρα ρεζερβουάρ βενζίνης 50 λίτρων. Με βάση τις εργοστασιακές μετρήσεις κατανάλωσης, το φυσικό αέριο επαρκεί για 400 χλμ. κίνησης και η βενζίνη για άλλα 900, φθάνοντας στο θεωρητικό νούμερο των 1.300 χλμ.

Μεγάλο ωστόσο πλεονέκτημα του αυτοκινήτου είναι και η οικονομία που προσφέρει με το φυσικό αέριο, αφού θεωρητικά και με βάση την τιμή του καυσίμου (0,897 ευρώ/κιλό), το Leon 1,4 TGI καίει μόνο 3,14 ευρώ/100 χλμ.

 
  • Ανδρέας

    Δυστυχώς η ΔΕΠΑ βγάζει διαρκώς ψευδείς ανακοινώσεις σχετικά με τη δημιουργία νέων πρατηρίων φυσικού αερίου. Στην τελευταία της "καμπάνια" τον Δεκέμβριο 2014, διαβεβαίωνε πως μέχρι το τέλος Ιουνίου 2015 θα λειτουργούν 15 πρατήρια. Την "είδηση" αυτή ανάρτησε και το site σας. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν πρατήρια, μόνο αυτά που υπήρχαν εξαρχής, και σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν τις ανάγκες!

      7