Τα SUV, πέρα των βασικών μεταφορικών αναγκών, θεωρούνται οχήματα ελευθέρου χρόνου και διακρίνονται για τον περιπετειώδη χαρακτήρα τους.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα SUV, πέρα των βασικών μεταφορικών αναγκών, θεωρούνται οχήματα ελευθέρου χρόνου και διακρίνονται για τον περιπετειώδη χαρακτήρα τους.

Mega Test: Με 6 2κίνητα C-SUV στα χιόνια!

21.084 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2022)

Χαμός έγινε στην Αττική με το χιόνι που έπεσε στις αρχές του μήνα. Τα SUV υπόσχονται το κάτι παραπάνω σε τέτοιες συνθήκες. Μπορούν; Το ΑutoΤρίτη Test Center αναδεικνύει τις ικανότητες 6 μοντέρνων δικίνητων οικογενειακών SUV σε χιονισμένο έδαφος. Ποια είναι τα όριά τους και πόσο ικανά είναι σε αυτό το τερέν; Ποια είναι η σημασία των ελαστικών και των ηλεκτρονικών, αλλά πόση διαφορά κάνει η τετρακίνηση;

Στα χιόνια με 6 μοντέρνα οικογενειακά SUV

Το AutoΤρίτη Test Center «σήκωσε ξανά τα μανίκια του», ή για την ακρίβεια φόρεσε τα ισοθερμικά του με σκοπό να υλοποιήσει ακόμα ένα μοναδικό Mega Test. Αυτή τη φορά, με σύμμαχό μας 6 από τα πιο hot δικίνητα μικρομεσαία SUV,  πήραμε τους δρόμους και τα... βουνά. Κυριολεκτικά, φτάνοντας μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Εκεί πραγματοποιήθηκε το κύριο μέρος των δοκιμών μας, όπου για δύο μέρες υποβάλλαμε τα 6 μοντέλα σε διάφορες απαιτητικές διαδικασίες πάνω στο χιόνι, ίσως το πιο δύσκολο τερέν, που μπορεί να συναντήσετε σε μια διαδρομή.

Οι πρωταγωνιστές του «Snow Test»
Πριν αναλύσουμε περαιτέρω τα πεπραγμένα ας γνωρίσουμε τα 6 μοντέλα που πήραν μέρος σε αυτήν την πολύ απαιτητική δοκιμασία. Έχουμε, λοιπόν, με αλφαβητική σειρά τα:

  1. Citroen C5 Aircross
  2. Ford Kuga
  3. Hyundai Tucson
  4. Mercedes GLA
  5. Peugeot 3008
  6. Toyota C-HR
Μαζί με αυτά στις ίδιες δοκιμασίες πήρε μέρος και το (προ σχεδιαστικής ανανέωσης) τετρακίνητο Dacia Duster, ένα γνήσιο SUV με ηλεκτρονική τετρακίνηση και δυνατότητα κλειδώματος διαφορικού.

Διαβάστε ακόμη: Τρία κορυφαία ελαστικά 18 ιντσών για το SUV σας!


Σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες οδήγησης, πέρα από το αυτοκίνητο, καταλυτικό ρόλο παίζουν και τα ελαστικά. Όλα τα μοντέλα φορούσαν all season «mud and snow», ελαστικά, ωστόσο δοκιμάσαμε και άλλους τύπους.

Σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες οδήγησης, πέρα από το αυτοκίνητο, καταλυτικό ρόλο παίζουν και τα ελαστικά. Όλα τα μοντέλα φορούσαν all season «mud and snow», ελαστικά, ωστόσο δοκιμάσαμε και άλλους τύπους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Γιατί δικίνητα SUV και με τι ελαστικά;

Καταλληλότερα οχήματα για να κινηθεί κανείς σε χιονισμένα εδάφη είναι αδιαμφισβήτητα τα τετρακίνητα, ωστόσο στη χώρα μας, λόγω κλίματος μόνο σε υψηλά υψόμετρα θα συναντήσουμε τέτοια σημεία. Έτσι από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών SUV επιλέγουν δικίνητα μοντέλα, θέλαμε να διαπιστώσουμε σε αυτές τις λίγες φορές που θα μας φέρει ο δρόμος μας αντιμέτωπους με χιόνια, όπως καλή ώρα σε μια επίσκεψη σε ένα χιονοδρομικό κέντρο, πως θα αντιδράσει το όχημά μας.

Στο παρελθόν έχουμε δει την ικανότητά τους σε εκτός δρόμου διαδρομές, συνεπώς με το «Snow Test» μπορεί να σχηματιστεί μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των ικανοτήτων τους. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως τα SUV, πέρα των βασικών μεταφορικών αναγκών, θεωρούνται οχήματα ελευθέρου χρόνου και διακρίνονται για τον περιπετειώδη χαρακτήρα τους.

Βεβαίως σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες οδήγησης, πέρα από το αυτοκίνητο, καταλυτικό ρόλο παίζουν και τα ελαστικά. Έτσι λοιπόν, σε όλα τα μοντέλα οι δοκιμές έγιναν με ελαστικά «mud and snow», ένας τύπος κατάλληλος για όλες τις εποχές και ικανός να ανταπεξέλθει σε συνθήκες πάγου και χιονιού. Μάλιστα στο test μας κάναμε δοκιμές και σε διαφορετικού τύπου ελαστικά για να δούμε τις διαφορές.

Πως έγιναν οι δοκιμές μας

Citroen C5 Aircross: Φυσιολάτρης παντός καιρού

Ford Kuga: Απόλαυση παντός καιρού…

Hyundai Tucson: Εντυπωσιακό και στα χιόνια

Mercedes GLA: Αστέρι και στα δύσκολα

Peugeot 3008: Έδειξε τα δόντια του

Toyota C-HR: Στα χιόνια με στυλ

Συμπεράσματα: Και όμως μπορούν!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
20.3 Nissan Juke 10.000
top5