Μεγάλα καλύμματα κρύβουν μικρές δαγκάνες στο Tesla Model Y Performance

Μεγάλα καλύμματα κρύβουν μικρές δαγκάνες στο Tesla Model Y Performance

2.617 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2023)

Μεγάλα κόκκινα καλύμματα δαγκάνων για να καλύψει τα μικρότερης ισχύος φρένα του Model Y χρησιμοποιεί η Tesla, σε μία είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου.

Κάνει το γύρο του κόσμου

Μια αλλαγή που έκανε η Tesla στα μέσα του περασμένου έτους, υπέπεσε στην προσοχή των ιδιοκτητών και των συνεργείων, αναφορικά με το σύστημα πέδησης του πίσω μέρους του Model Y Performance.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Είχε ανακοινώσει την αλλαγή η Tesla

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, πέρυσι η Tesla είπε ότι άλλαζε κατασκευαστές για τις πίσω δαγκάνες στο Model Y Performance. Παλαιότερα μοντέλα χρησιμοποιούσαν εξαρτήματα Brembo ενώ αυτά που κατασκευάστηκαν μετά τις 15 Αυγούστου 2022 χρησιμοποιούν προϊόντα Mando. Ωστόσο αν και η αμερικανική μάρκα είχε ανακοινώσει τις αλλαγές είχε υπογραμμίσει, σύμφωνα με τα μέσα του εξωτερικού, πως δεν θα επηρεαστεί η απόδοση του φρεναρίσματος. Είναι όμως έτσι;

Το μεγαλύτερο κάλυμμα καλύπτει τη μικρότερη δαγκάνα

Όπως αποκαλύπτουν ξένα Μέσα ενημέρωσης, τα μικρότερα εξαρτήματα του συστήματος πέδησης στο πίσω μέρος του Model Y Performance καλύπτονται από ένα μεγαλύτερο κάλυμμα δαγκάνας βαμμένο σε κόκκινο χρώμα, το οποίο πιθανότατα δεν προσφέρει κανένα όφελος στο φρενάρισμα παρά μόνο στο αισθητικό κομμάτι. Ουσιαστικά η Tesla πίσω από τα μεγαλύτερα καλύμματα κρύβει τις μικρότερες και πιθανότατα λιγότερο ικανές δαγκάνες φρένων.   

Ίδια φρένα με το Model Y Long Range

Μάλιστα σε ανάρτηση στο Twitter ο προμηθευτής ανταλλακτικών απόδοσης της Tesla, η ZEVcentric, παρατήρησε την αλλαγή αυτή σε ένα Model Y Performance που είχε παραγγείλει, τονίζοντας πως τα νέα εξαρτήματα φρένων είναι σχεδόν τα ίδια με αυτά που διατίθενται στο Tesla Model Y Long Range. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο δίσκος είναι 2 χιλιοστά παχύτερος στην έκδοση Performance. Παράλληλα ανέφερε πως σε σχέση με τα μπροστινά φρένα, που διατηρούν τις τετραπίστονες δαγκάνες τις Brembo, η εμφάνισή τους είναι ίδια.

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανάρτηση

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
Mercedes
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel