Mercedes Vs BMW: Πλέον ο νικητής είναι ξεκάθαρος!

Mercedes Vs BMW: Πλέον ο νικητής είναι ξεκάθαρος!

7.025 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2022)

H μετάβαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης προς την ηλεκτροκίνηση ή έστω τη βοήθεια από ηλεκτρικό μοτέρ φαίνεται πως φέρνει τη Mercedes βήματα εμπρός από τον αιώνιο ανταγωνιστή της.

Γιατί η μάχη των αιωνίων ανάμεσα σε Mercedes & BMW δείχνει να έχει νικητή;

Και ενώ πιστεύαμε πως η μάχη των αιωνίων, Mercedes και BMW, θα κρινόταν στις πίστες ανάμεσα στις AMG και τα μοντέλα M, είναι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση που αφήνει να φανεί πως η Mercedes έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι.
 
Αν τα ηλεκτρικά δεν ήταν ζήτημα, η BMW θα μπορούσε να πει πως η γκάμα της είναι πιο πλήρης από ποτέ και πως το όραμα της «απόλυτης μηχανής οδήγησης», όπως ήταν κάποτε το σύνθημά της, επιτέλους ολοκληρώνεται. Εξάλλου, μπορεί να καυχηθεί πως διατήρησε την πισωκίνητη Σειρά 2, ενώ δεν έχει ανταγωνισμό, και ενώ όλα τα άλλα μοντέλα της οικογένειάς 2 (και 1) έχουν περάσει στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα του MINI.
 
Όμως αυτό δεν είναι αρκετό για μία μάρκα που πριν από τα οδηγικά της χαρακτηριστικά βάζει πάντα  μπροστά τον premium χαρακτήρα της. Ειδικά όταν απέναντί της έχει έναν αντίπαλο σαν την Mercedes.
 
Βλέπεις η Mercedes δεν μπερδεύτηκε ποτέ ως προς τις προτεραιότητές της. Τα σεντάν της ήταν πολύτελή, τα κουπέ της υπέροχα, τα SUV της θηρία και τα μικρότερα μοντέλα της, προσιτά αλλά πάντα premium.
 
Κράτησε πάντοτε μια εξελικτική σχεδιαστική γλώσσα, που κάνει όλα της τα μοντέλα στη νεώτερη ιστορία της να ανήκουν στην ίδια οικογένεια, και να γίνονται άμεσα αντιληπτά ως μία Mercedes, με όλα αυτά για τα οποία είναι αναγνωρίσιμη η μάρκα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αντίθετα η BMW περνάει τη μία σχεδιαστική φάση μετά την άλλη. Από την 3άρα του Bangle (Ε30) που στοίχισε πολύ σε κύρος, ως την καινούργια 4άρα (G22/23) του Lim Seung-Mo, και τα δύο τεράστια «δόντια κάστορα», η BMW ταράζει μεν τα νερά, όμως αφήνει το παραδοσιακό της κοινό να κοιτάζει απορρώντας τι άλλο θα δει να συμβαίνει στη βαυαρική μάρκα.
 
Συγχρόνως οι ηλεκτρικές γκάμες των δύο μαρκών φαίνεται πως έχουν τελείως διαφορετική προσέγγιση στην επόμενη σελίδα της αυτοκίνησης. Η Mercedes από τη μία δείχνει τα σημεία γραφής της επόμενης, αμιγώς ηλεκτρικής της γκάμας, η BMW από την άλλη, επιμένει κυρίως με SUV, που και αυτά, έχουν την ίδια αμφιλεγόμενη σχεδίαση.
 
Με δεδομένη την κούρσα για την πρωτοκαθεδρία και στα ηλεκτρικά, η Mercedes φαίνεται πως θα κάνει τη μετάβαση χωρίς να τρομάξει τους αγοραστές της, ενώ η BMW θέλει να δημιουργήσει ένα σοκ, περισσότερο ως κίνηση πανικού στην πίεση που δέχεται από την Tesla, αφήνοντας την Mercedes να συνεχίσει ως έχει, παίρνοντας μάλιστα κεφάλι.
 
Εσείς όμως τι λέτε; Είναι η Mercedes ο νικητής της μάχης των αιωνίων; Είναι ακόμη νωρίς; Και ποιά μάρκα φαίνεται να διαχειρίζεται τη μετάβαση με μεγαλύτερη ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center