Μετά το Corsa… έρχεται το νέο Mokka X

3.700 Επισκέψεις στο άρθρο (31/3/2020)

Γιατί το νέο Mokka X θα είναι το κερασάκι στην τούρτα της αναγέννησης της Opel; Πως θα καταφέρει να πλαισιώσει το νέο Corsa στη νέα εποχή της φίρμας;


Όποιος νόμισε πως με το ολοκαίνουργιο Corsa η Opel μας έδειξε ότι είχε να δείξει από την νέα φάση της ιστορίας της μέσα στον όμιλο Peugeot, δεν έχει δει τίποτε ακόμη. Γιατί τώρα έχει σειρά το νέο Mokka X.
 
Η Opel ξεκίνησε τη συνεργασία της με τους Γάλλους πριν τον οριστικό γάμο μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών. Ήδη το 2017 η Opel παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο μικρό SUV, το Crossland X, πάνω σε μηχανικά μέρη του Peugeot 2008, και το αυτοκίνητο αυτό έσπασε ταμεία. Η επιτυχία του ήταν τέτοια που η Opel προχώρησε άμεσα στο λανσάρισμα και του μεγαλύτερου SUV της, του Grandland X.
 
Όμως με τέτοια όρεξη για ανανέωση, η Opel δεν σταματάει εδώ. Το Crossland X αντικατέστησε ουσιαστικά το Meriva, το μικρό MPV της μάρκας, ενώ το Mokka X, το μικρό SUV συνέχισε την καριέρα του παράλληλα, με την Opel να έχει δύο αυτοκίνητα στην κατηγορία. Όμως το τέλος του Mokka X πέρσι, άφησε ένα κενό. Η Opel θέλει ένα μικρό SUV που να είναι πιο νεανικό από το Crossland X. Θέλει ένα μοντέλο στο οποίο να επιδείξει όλη της τη νέα δυναμικότητα, τόσο σχεδιαστικά όσο και μηχανικά.
 
Έτσι το νέο Mokka X, που αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους, έχει τελείως διαφορετική φιλοσοφία από το μοντέλο με το ίδιο όνομα που υπήρχε πριν. Η έξοδος της Opel από τον όμιλο GM, ξέκοψε μια για πάντα τις κάποιες φορές ατυχείς συνεργασίες με την Chevrolet και την κορεατική της πτέρυγα. Μία από αυτές ήταν και αυτή του Mokka X.
 
Το καινούργιο μοντέλο, είναι φαρδύτερο, χαμηλότερο και πιο κοντό. Έχει σημαντικά πιο σπορ σχήμα και δείχνει πολύ πιο επιθετικό αφού «φέρνει» στο πρωτότυπο GT X Experimental, που έχει όλη τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Μηχανικά το νέο Mokka X επωφελείται από την ολοκαίνουργια πλατφόρμα του γαλλο-γερμανικού ομίλου CMP, με σημαντικά βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά, και φυσικά δυνατότητα υβριδικών και ηλεκτρικών συνόλων.
 
Το νέο Mokka X είναι το μοντέλο που η Opel περιμένει πως και πως να πλαισιώσει το νέο Corsa ώστε το δίδυμο να φέρει τη μάρκα στις εμπορικές της δόξες.
 
Εσείς τι λέτε; Πως βλέπετε το νέο μικρό SUV; Είναι το αυτοκίνητο που θα περιμένετε; Και τελικά είναι η αλλαγή της Opel στα μάτια σας, όσο εκρηκτική δείχνει και στην Ευρωπαϊκή αγορά;

Hyundai
4green