Οι μεσίτες αυτοκινήτου είναι νέα μόδα, και πλέον στην Αγγλία, τη Γερμανία την Γαλλία και την Πολωνία κάνουν σημαντικά μερίδια αγοράς.

Οι μεσίτες αυτοκινήτου είναι νέα μόδα, και πλέον στην Αγγλία, τη Γερμανία την Γαλλία και την Πολωνία κάνουν σημαντικά μερίδια αγοράς.

Μήπως πρέπει να γίνεις μεσίτης αυτοκινήτων;

7.822 Επισκέψεις στο άρθρο (30/8/2017)

Εσείς αγοράζετε το αυτοκίνητό σας ακόμη από τις αντιπροσωπίες; Πάτε βλέπετε και ψωνίζετε; Μήπως είναι καιρός να υπάρξει ένας νέος τρόπος αγοράς αυτοκινήτου; Με μεσίτη; Γίνεται όμως αγορά με μεσίτη;

Ποιος θα ήθελε να βάλει ακόμη έναν μεσάζοντα στην αγορά του αυτοκινήτου; Με πρώτη ματιά ένας μεσίτης αυτοκινήτων ακούγεται παράλογο και πως κατά βάση θα αυξήσει την τιμή, παρά θα την μειώσει. Και σε μία αγορά που ήδη δυσκολεύεται, η προμήθεια ενός μεσίτη δεν βοηθάει.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Μεσίτες αυτοκινήτων πάντως εκτός Ελλάδας υπάρχουν. Σε μία αγορά που στην Ευρώπη κυριαρχείται από το λίζινγκ, η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου από ιδιώτες έχει μεταμορφωθεί. Θα περίμενε κανείς πως με τεχνολογίες όπως το ίντερνετ, οι ιδιώτες θα αγόραζαν αυτοκίνητα απευθείας από τους κατασκευαστές απαλείφοντας τους μεσάζοντες εντελώς.

Και όμως. Οι μεσίτες αυτοκινήτου είναι νέα μόδα, και πλέον στην Αγγλία, τη Γερμανία την Γαλλία και την Πολωνία κάνουν σημαντικά μερίδια αγοράς. Βλέπεις ο μεσίτης έχει δύο είδη ευελιξίας στα υπέρ του. Πρώτον δεν είναι δεσμευμένος σε μία μάρκα. Που σημαίνει ότι μπορεί να ψωνίσει για λογαριασμό του πελάτη του ότι αυτοκίνητο εκείνος θέλει, από όποια μάρκα θέλει.

Το δεύτερο ίσως να είναι ακόμη σημαντικότερο. Ο μεσίτης μπορεί να αγοράσει αυτοκίνητο από όπου θέλει. Γεωγραφικά δεν είναι δεσμευμένος όσο ο πελάτης ο ίδιος. Και αυτό έχει και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα.

Ο πελάτης προσεγγίζει τον μεσίτη είτε για συγκεκριμένο μοντέλο είτε για ένα αυτοκίνητο κάποιας κατηγορίας. Ο μεσίτης τότε βγαίνει σαφάρι. Αν το μοντέλο είναι συγκεκριμένο, το πράγμα έχει να κάνει από που θα αγοραστεί. Δουλειά του μεσίτη είναι να πάρει σβάρνα τις αντιπροσωπίες όλης της χώρας να βρει την καλύτερη προσφορά. Σε αγορές όπου οι αντιπροσωπίες δεν κάνουν σπουδαία νούμερα, όπως στην Ελλάδα, ένας μεσίτης μπορεί να βρει πολύ καλύτερη τιμή για το ίδιο αυτοκίνητο σε διαφορετικά μέρη της χώρας. Μπορεί να βρει εκθεσιακά, στοκ, ή απλά σε προσφορά.

Αν ο πελάτης δεν έχει προτίμηση σε μοντέλο, τότε ο ορίζοντας για τον μεσίτη είναι τελείως ανοιχτός να βρει το καλύτερο αυτοκίνητο στην καλύτερη τιμή. Και αυτό το τελευταίο είναι η υπόσχεση που φέρνει και πελάτες. Ο μεσίτης προσφέρει τα αυτοκίνητα που πουλάει πάντα σε καλύτερη τιμή από την αντιπροσωπία. Και έτσι το κέρδος υπάρχει για όλους.

Εσείς θα αγοράζατε ποτέ αυτοκίνητο από μεσίτη; Μήπως θα γινόσασταν ο ίδιος μεσίτης αυτοκινήτων; Αν η τιμή είναι καλύτερη, βλέπετε κάποιο αρνητικό στην όλη υπόθεση; Τι λέτε; Είστε έτοιμοι για αγορά αυτοκίνητου από μεσίτη;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center