Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Εξαιρετική ήταν η απόδοση του Aveo τόσο στην εμπρόσθια, όσο και στην πλευρική σύγκρουση, αφού δεν υπήρξαν σημεία τραυματισμού των επιβατών.

Εξαιρετική ήταν η συνολική βαθμολογία του Aveo στις δοκιμές του EuroNCAP, αφού απέσπασε πέντε αστέρια.

Ο EuroNCAP επιβράβευσε το Aveo στο κομμάτι των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας.

Πολύ καλή ήταν η βαθμολογία του Suzuki Swift κατά τις δοκιμασίες της εμπρόσθιας και πλευρικής σύγκρουσης.

Το άριστα (12 βαθμούς) απέσπασε το Aveo στην προστασία των παιδιών, ενώ εξαιρετικά (11,5/12 βαθμούς) τα πήγε στην προστασία βρέφους.

Μία από τις καλύτερες βαθμολογίες στην κατηγορία του κατάφερε να αποσπάσει το Suzuki Swift στα τεστ του EuroNCAP.

Το Suzuki Swift εφοδιάζεται στάνταρ με 7 αερόσακους, μεταξύ τους και αυτόν για τα γόνατα του οδηγού.

Στη δοκιμασία της εμπρόσθιας σύγκρουσης του Swift, το κεφάλι, τόσο του παιδιού, όσο και του βρέφους, προστατεύθηκαν επιτυχώς.

Μικρά: Οι πρωταθλητές της ασφάλειας

43.735 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/4/2013

Τα Chevrolet Aveo και Suzuki Swift αποτελούν δύο ολοκληρωμένες προτάσεις στη μικρή κατηγορία, οι οποίες ξεχωρίζουν για την οικονομία καυσίμου, αλλά και τα υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας που προσφέρουν.

 
Chevrolet Aveo: Tο ασφαλέστερο στην κατηγορία του
Στη δοκιμή πρόσκρουσης του EuroNCAP το 2011, το Chevrolet Aveo ξεχώρισε με την επίδοσή του, αφού, όχι μόνο κατάφερε να λάβει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων, αλλά και να διαπρέψει με τις υψηλότερες στην κατηγορία του βαθμολογίες στην προστασία ενηλίκων, στην προστασία των παιδιών και στα συστήματα ασφάλειας. 

Ειδικότερα, στην εμπρόσθια πρόσκρουση του αυτοκίνητου, ο θάλαμος των επιβατών παρέμεινε σχεδόν ανέπαφος προστατεύοντας αποτελεσματικά τους επιβάτες, τόσο στα γόνατα, όσο και στους μηρούς. Ακόμη και στη δοκιμή της πλαϊνής πρόσκρουσης, παρείχε σχεδόν απόλυτη προστασία και έτσι, επιβραβεύτηκε με το μάξιμουμ των βαθμών. Τέλος, στην ακόμη δυσκολότερη δοκιμασία πρόσκρουσης σε στύλο, το Aveo τα πήγε επίσης εξαιρετικά προστατεύοντας το στήθος του οδηγού.

Αναφορικά με την προστασία των παιδιών, το μικρό της Chevrolet πήρε τη μέγιστη βαθμολογία. Ο αερόσακος του συνοδηγού μπορεί να απενεργοποιηθεί για να τοποθετηθεί καθισματάκι που κοιτάει προς τα πίσω, ενώ υπάρχουν ευδιάκριτες ενδείξεις.

Όσον αφορά στην πρόσκρουση με πεζό, ο προφυλακτήρας παρείχε καλή προστασία στα πόδια του πεζού, το ίδιο και το καπό, στις περισσότερες περιοχές όπου μπορεί να χτυπήσει το κεφάλι ενός παιδιού. Μικρότερη ήταν όμως, η προστασία που παρείχε το καπό στις περιοχές που πιθανόν να χτυπήσει το κεφάλι ενός ενήλικα.

Τέλος, στο κομμάτι των συστημάτων ασφάλειας, ο EuroNCAP επιβράβευσε το στάνταρ ESP, την παρουσία βομβητών ζωνών ασφάλειας σε όλα τα καθίσματα, αλλά και τη σωστή λειτουργία ενός συστήματος που ειδοποιεί τον οδηγό, όταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου ξεπεράσει ένα προεπιλεγμένο από αυτόν όριο.

Suzuki Swift: Tο πρώτο 5αστερο Suzuki
Το Swift ήταν το 2010, το πρώτο μοντέλο της Suzuki που απέσπασε 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP και όπως φαίνεται από τα αποτελέσματά του, τα πήγε παραπάνω από εξαιρετικά καθώς απέσπασε μία από τις καλύτερες βαθμολογίες της κατηγορίας του.

Πιο συγκεκριμένα, βαθμολογήθηκε με 94% στην προστασία των ενηλίκων, ενώ πολύ καλά τα πήγε και στην προστασία των παιδιών με ποσοστό 82%. Από τη βασική του έκδοση, διαθέτει όλο το σετ των αερόσακων (ζεύγη μετωπικών, πλευρικών, οροφής και για τα γόνατα του οδηγού) που αυξάνουν τα επίπεδα παθητικής ασφάλειας. Σύμφωνα με τα σχόλια του EuroNCAP, κατά την εμπρόσθια σύγκρουση η καμπίνα παρέμεινε ανέπαφη και ο οδηγός και συνοδηγός βγήκαν χωρίς τραυματισμό. 

Στην πλευρική σύγκρουση, η προστασία στο στήθος ήταν επαρκής, ενώ στη πρόσκρουση με στύλο, οριακή ήταν μόνο η βαθμολογία για το στέρνο. Καλή επίσης ήταν η βαθμολογία που σημείωσε το ιαπωνικό μικρό στην προστασία των βρεφών και παιδιών. Ο αερόσακος του συνοδηγού απενεργοποιείται όμως, η ένδειξη δεν είναι ευδιάκριτη, ωστόσο ευδιάκριτες είναι οι θέσεις για τις βάσεις ISOFIX. Όσον αφορά στην προστασία των πεζών το μπροστινό κομμάτι του καπό δεν έλαβε κανένα πόντο για την προφύλαξη των ποδιών του πεζού, αντίθετα η προστασία που παρείχε ο προφυλακτήρας ήταν καλή, όπως και η προφύλαξη του καπό στις περιοχές όπου μπορεί να χτυπήσει το κεφάλι ενός παιδιού. 

Τέλος, στην βαθμολογία των ηλεκτρονικών συστημάτων, έλαβε το «άριστα» για τη στάνταρ ύπαρξη του ESP, 2 στους 3 βαθμούς για το βομβητή ζώνης και κανένα για περιοριστή ταχύτητας.

200 διαθέσιμα στοιχεία για CHEVROLET  AVEO (NEO)
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

200 διαθέσιμα στοιχεία για SUZUKI  SWIFT
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

 
Διαβάστε περισσότερα:
» CHEVROLET AVEO
» SUZUKI SWIFT
Τιμές εξοπλισμός
200 διαθέσιμα στοιχεία (τεχνικά χαρακτ/ικά - εξοπλισμός...)
Άρθρα, ειδήσεις, προσφορές
» Σύγκριση των 2 μοντέλων σε 200 διαφορετικούς τομείς
(τεχνικά χαρακτηριστικά, μετρήσεις, εγγυήσεις, εξοπλισμός...κτλ)