• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το σημερινό «memories» έχει έναν σκληροπυρηνικό Ιάπωνα στον πρωταγωνιστικό ρόλο με πορεία 10 γενεών από το 1992 μέχρι και πριν λίγα χρόνια. Ο λόγος για το Mitsubishi Lancer Evolution.

Στην τελευταία έκδοση του Lancer Evolution, οι μηχανικοί έδωσαν έναν πιο «φιλικό χαρακτήρα» στο πανίσχυρο sedan.

Η αγωνιστική πορεία του Lancer Evo στα χέρια του Τόμμι Μάκινεν «απογείωσαν» το μοντέλο. Ο Φινλανδός το απογείωσε και κυριολεκτικά βέβαια σε αρκετά γιαμπ στις ειδικές διαδρομές του WRC.

Εξωτερικά ήταν εντυπωσιακό από τις πρώτες του κιόλας γενιές, με μεγάλη αεροτομή και εισαγωγή αέρα.

Mitsubishi Lancer Evolution: Τα «Evo» της καρδιάς μας!

28.796 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/9/2019
 

Θεματική «Memories» χωρίς ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα στην ιστορία της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανιάς δε γίνεται. Ένα σκληροπυρηνικό «rally car» με πολιτική αμφίεση είναι ο σημερινός μας πρωταγωνιστής. Ώρα να θυμηθούμε τα «Evo» που στοιχειώνουν τα όνειρά μας!


Στο προηγούμενο κείμενο της θεματικής «memories» μιλήσαμε για τη Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evolution. Αυτή τη φορά, παραμένουμε στο όνομα «Evolution», αλλά από τη Στουτγάρδη μεταφερόμαστε στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, για να θυμηθούμε ένα αυτοκίνητο που αγαπήθηκε όσο κανένα τις τελευταίες δεκαετίες. Βρίσκεται σε «εμφύλιο πόλεμο» με το Subaru Impreza και οι «φήμες» της μεγάλης του επιστροφής στα σαλόνια των εκθέσεων όλο και μεγαλώνουν. Evolution, Ιαπωνία, αντίπαλος του Impreza, όλοι έχετε ήδη καταλάβει ότι ο πρωταγωνιστής μας για σήμερα είναι το θρυλικό Mitsubishi Lancer Evolution και θα ανατρέξουμε στην πλούσια ιστορία του για να θυμηθούμε γενιές και ειδικές εκδόσεις του που θα ποθούμε για πάντα. Όλα ξεκίνησαν το 1992 με την πρώτη γενιά, ακολούθησαν άλλες εννέα, ενώ το 2016 με την έκδοση «Final Edition» η Mitsubishi έγραψε τον επίλογο στο πιο όμορφο ταξίδι της ιστορίας της. Ας θυμηθούμε τις γενιές του, τα μυστικά της επιτυχίας του και το «αλεξίσφαιρο» μοτέρ του, μα πάνω απΆ όλα ας ευχηθούμε στο μέλλον να υπάρξουν κι άλλα αυτοκίνητα σαν αυτό!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ