Μόνο ηλεκτρικά μέχρι το 2030, ή «χωματερή» της Ευρώπης;

6.140 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2021)

Τι προτιμάς: Μόνο ηλεκτροκίνητα από το 2030 στην Ελλάδα ή μετατροπή σε χωματερή για σαράβαλα; Δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση.

H Ελλάδα δεν έχει ακόμη θεσπίσει το έτος στο οποίο θα απαγορευτεί η πώληση αυτοκινήτων που δεν είναι ηλεκτρικά. Όμως βρισκόμαστε σε ένα δίλημμα. Είτε θα τα απαγορεύσουμε σύντομα, μαζί με τις άλλες χώρες τις Ευρώπης, ή θα γίνουμε χωματερή για όλα τα σαράβαλα που θα ξεφορτωθούν. Εσείς ποιά Ελλάδα θέλετε;

Μπορεί τα ηλεκτρικά να μην αρέσουν, να είναι ακριβά, να μην υπάρχει δίκτυο. Όμως όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης έχουν αρχίσει να δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε μέχρι το τέλος της δεκαετίας να μπορέσουν να σταματήσουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης και να γίνουν αποκλειστικά ηλεκτροκίνητες.

Τα ίδια 10 σχεδόν χρόνια έχουμε και εμείς να κάνουμε το ίδιο. Να φτιάξουμε δίκτυο φόρτισης, και ακόμη πιο σημαντικά ένα δίκτυο χρηματοδότησης για την απόκτηση νέου, ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Τα κίνητρα βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή και μειώνουν την τιμή, όμως χωρίς περαιτέρω χρηματοδότηση και δίκτυο φόρτισης δύσκολα θα αυξηθεί το μερίδιο αγοράς.

Η εναλλακτική είναι να μην κάνουμε τίποτα. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που θα χαρούν γιατί θα πουν πως δεν εκβιάζονται να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο που δεν θέλουν, και μάλιστα στη διπλή τιμή. Θα χαρούν επίσης όσοι θα θεωρήσουν ότι μπορούν να κρατήσουν το αυτοκίνητό τους περισσότερα χρόνια χωρίς πρόβλημα να το κυκλοφορούν όπου θέλουν. Θα χαρούν επίσης όσοι θέλουν να μπορούν να αγοράζουν φθηνό αυτοκίνητο, ασχέτως τι καίει, πόσο μολύνει και πως μειώνει την ποιότητα ζωής των ιδίων και των γύρω τους.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
NISSAN