Μπροστινό εξωτερικό αερόσακο οχήματος ετοιμάζει η Ford
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μπροστινό εξωτερικό αερόσακο οχήματος ετοιμάζει η Ford

50.586 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2022)

Μερικά σχέδια της Ford ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, «μαρτυρώντας» πως η αμερικανική εταιρεία ετοιμάζει ένα νέο σύστημα αερόσακου όχι για τους επιβάτες, αλλά για το όχημα!

H Ford θέλει ασφαλέστερα οχήματα

Η Ford έχει σκοπό να κάνει τα αυτοκίνητά της ασφαλέστερα και για το λόγο αυτό, έχουμε δει αρκετά νέα συστήματα να δοκιμάζονται κατά καιρούς από τους ανθρώπους του «Μπλε Οβάλ», με πολλά από αυτά να βρίσκουν το δρόμο προς την παραγωγή. Τα τελευταία σχέδια, δείχνουν πως η Ford εξετάζει ένα νέο σύστημα αερόσακων στο μπροστινό και εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αερόσακος που θα καλύπτει την περιοχή του καπό και της μάσκας

Οι αερόσακοι έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ασφάλειας του αυτοκινήτου, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να ανταγωνίζονται στο πλήθος τους. Η Ford το πάει ένα βήμα παρακάτω κατοχυρώνοντας τα σχέδια ευρεσιτεχνίας για έναν εξωτερικό αερόσακο στον μπροστινό προφυλακτήρα. Η εν λόγω ιδέα δεν είναι κάτι καινούργιο στο χώρο, αφού αρκετοί κατασκευαστές στο παρελθόν έχουν ασχοληθεί με παρόμοιες προτάσεις, χωρίς όμως δυστυχώς να δούμε κάτι αντίστοιχο να μπαίνει στην παραγωγή.
 

Προστασία όχι μόνο για πεζούς και ποδηλάτες

Το διπλωμα ευρεσιτεχνίες που κατατέθηκε από την Ford πριν μερικούς μήνες, προβλέπει ένα μεγάλο εξωτερικό αερόσακο ο οποίος ξεδιπλώνεται σε ολόκληρο το μπροστινό μέρος του οχήματος, όταν και εφόσον αυτό απαιτείται, «σκεπάζοντας» όλη την επιφάνεια από την άκρη του καπό μέχρι και τον δρόμο. Τα καλώδια τάνυσης που συνδέονται στην πρώτη κολώνα (αλλιώς Κολώνα Α) διασφαλίζουν ότι ο ξεδιπλωμένος αερόσακος θα καλύπτει πλήρως και την επάνω περιοχή του καπό, προστατεύοντας ακόμα περισσότερο τους απροστάτευτους χρήστες του δρόμου, όπως πεζούς και ποδηλάτες.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER