9 φωτογραφίες »

Νέα 765LT Spider: Το ισχυρότερο cabrio McLaren

4.346 Επισκέψεις στο άρθρο (28/7/2021)

Η McLaren αποκάλυψε επίσημα την 765LT Spider που με 765 άλογα γίνεται το ισχυρότερο και πιο αεροδυναμικό cabiolet μοντέλο στην ιστορία της εταιρείας, ούσα μόλις 49 κιλά βαρύτερη από την coupe.

Την καρδιά του καλοκαιριού επέλεξαν οι Βρετανοί για να λανσάρουν το νέο τους «ανοικτό» μοντέλο που ακούει στο όνομα 765LT Spider, και αποτελεί ουσιαστικά μια ελαφριά και πιο ισχυρή έκδοση της ήδη εντυπωσιακής 720S Spider με τα γράμματα «LT» να αφορούν την «LongTail» πίσω αεροτομή.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Η ΜcLaren, αφού τον περσινό Μάρτιο αποκάλυψε την coupe 765LT, τώρα βάζουν στο παιχνίδι και την Spider που έχει το ίδιο σχεδόν αεροδυναμικό πακέτο με την κλειστή αδελφή της: μεγάλος εμπρός διαχύτης, «άγριοι» προφυλακτήρες εμπρός και πίσω με ποδιές στο πλάι, μεγάλος πίσω διαχύτης αλλά και την προαναφερθείσα ενεργή αεροτομή η οποία βοηθά στην ψύξη του, τοποθετημένου στον πίσω άξονα, κινητήρα. Ακόμα, έχει λειτουργία airbrake που βοηθά στην αύξηση της παραγόμενης κάθετης δύναμης και στην μείωση των αεροδυναμικών αντιστάσεων, έχοντας 25% μεγαλύτερο downforce από την 720S Spider.

Όπως και στην coupe, έτσι και στην Spider η ισχύς πηγάζει από έναν twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 λίτρων με σφυρήλατα πιστόνια αλουμινίου, μια επιπλέον αντλία καυσίμου και μια σειρά από άλλες αναβαθμίσεις. Η απόδοση του συνόλου φτάνει τα 765 άλογα και τα 800 Nm ροπής, 45 άλογα και 30 Nm ροπής περισσότερα από την 720S Spider. Με τόση ισχύ, οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές για την «ανοικτή» Βρετανίδα, καθώς το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 2,8 δευτερόλεπτα και το 0-200 χλμ./ώρα σε 7,2 δλ. με την μέγιστη τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 330 χλμ./ώρα.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
SPRING SEAT
NISSAN