3 φωτογραφίες »

Συνολικά, η 765LT είναι 79 κιλά ελαφρύτερη από την 720S.

Nέα McLaren 765LT

3.813 Επισκέψεις στο άρθρο (3/3/2020)

Σύμφωνα με την McLaren, η 765LT γίνεται το ελαφρύτερο μοντέλο στην κατηγορία του ενώ τα 765 άλογα της επιτρέπουν να κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα.


Στην παρουσίαση της ολοκαίνουριας 765LT προχώρησε η McLaren παρά την ακύρωση της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης λόγω του κοροναϊού. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ελαφριά και πιο ισχυρή έκδοση της ήδη εντυπωσιακής 720S με τα γράμματα «LT» να αφορούν την «LongTail» πίσω αεροτομή.

Η ΜcLaren προσφέρει στο βρετανικό supercar ένα πακέτο που στόχο έχει την αεροδυναμική βελτίωση του που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μεγαλύτερο εμπρός διαχύτη, νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, νέες ποδιές στο πλάι, μεγαλύτερο πίσω διαχύτη αλλά και την προαναφερθείσα ενεργή αεροτομή η οποία βοηθά στην ψύξη του κινητήριου συνόλου βοηθώντας τον ζεστό αέρα να απομακρυνθεί από το χώρο του μηχανοστασίου. Ακόμα, έχει λειτουργία airbrake που βοηθά στην αύξηση της παραγόμενης κάθετης δύναμης και στην μείωση των αεροδυναμικών αντιστάσεων.

Νέες είναι επίσης οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου που συνδυάζονται με Pirelli P Zero Trofeo R ελαστικά. Μέσα στις ζάντες βρίσκονται φρένα carbon-ceramic δάνειο από την Senna ενώ προαιρετικά διατίθεται και ένα αγωνιστικού τύπου σύστημα πέδησης με carbon-ceramic δίσκους που είναι 60% ισχυρότεροι και σε μεγάλο βαθμό πιο ανθεκτικοί. Τέλος, το σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο είναι κατά 40% πιο ελαφρύ από ένα αντίστοιχο από ατσάλι.

Η μείωση του βάρους συνεχίζεται και στην καμπίνα, όπου οι οδηγοί βρίσκουν καθίσματα από ανθρακόνημα που ζυγίζουν 18 κιλά λιγότερο από αυτά της 720S ενώ, το air-condition και το σύστημα ήχου έχουν αφαιρεθεί. Συνολικά, η 765LT είναι 79 κιλά ελαφρύτερη από την 720S και 50 κιλά ελαφρύτερη από τον κοντινότερο ανταγωνιστή της.

Η ισχύς πηγάζει από έναν twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 λίτρων με σφυρήλατα πιστόνια αλουμινίου, μια επιπλέον αντλία καυσίμου και μια σειρά από άλλες αναβαθμίσεις. Η απόδοση του συνόλου φτάνει τα 765 άλογα και τα 799 Nm ροπής, 45 άλογα και 30 Nm ροπής περισσότερα από την 720S. H επίδοση του supercar στο 0-96 χλμ./ώρα είναι 2,7 δευτερόλεπτα με την μέγιστη τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 330 χλμ./ώρα.

Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 765 αυτοκίνητα με τις τιμές να ανακοινώνονται σύντομα.
 

PEUGEOT NEW EVANS
4green