Νέα Audi Q4 e-tron & Q4 e-tron Sportback
21 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα Audi Q4 e-tron & Q4 e-tron Sportback

28.860 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2021)

Η Audi παρουσίασε επίσημα τα νέα Q4 e-tron & Q4 e-tron Sportback, τα δύο νέα ηλεκτρικά μέλη της οικογένειας Q με το λογότυπο e-tron που διαθέτουν πλήθος τεχνολογιών, macho εμφάνιση, πολυτέλεια και ηλεκτρική αυτονομία έως και 520 χιλιόμετρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η αρχή έγινε με την πρεμιέρα του πρωτότυπου Q4 e-tron τον Μάρτιο του 2019 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και μετέπειτα με την ανακοίνωση του Q4 e-tron Sporback concept το περσινό καλοκαίρι. Σήμερα, λοιπόν, η γερμανική premium φίρμα κλείνει το προοίμιο των concept και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ηλεκτρική της ιστορίας με την επίσημη παρουσίαση των Q4 e-tron & Q4 e-tron Sportback παραγωγής, τα οποία κινούνται σε γνώριμα σχεδιαστικά μονοπάτια προβάλλοντας ένα δυναμικό, μα elegant χαρακτήρα. Ας τα δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά...

Αισθητικά, τα δύο μοντέλα χαρακτηρίζονται από την φουτουριστική κλειστή Singleframe μάσκα με τις νίκελ πινελιές στο εμπρός μέρος, πάνω στην οποία δεσπόζει το έμβλημα της Audi, και η οποία πλαισιώνεται από δύο λεπτούς LED προβολείς με περίτεχνη διάταξη των επιμέρους σωμάτων στο εσωτερικό τους. Το καπό κατεβαίνει ως χαμηλά χαρίζοντας το άγριο βλέμμα που συνηθίζουν να έχουν τα μοντέλα από το Ίνγκολσταντ, ενώ στο κάτω μέρος κυριαρχούν έντονες ακμές που τονίζουν περαιτέρω αυτό το look. Οι θόλοι των τροχών, μέσα στους οποίους φιλοξενούνται ζάντες από 19 έως και 21 ιντσών, είναι μυώδεις και οι ρέουσες γραμμές σε συνδυασμό με την έντονη νεύρωση χαμηλά καταλήγουν στο πίσω μέρος, εκεί όπου τα μονοκόμματα LED φώτα δίνουν τη δική τους ξεχωριστή νότα, κάνοντας το Q4 e-tron να είναι αναγνωρίσιμο από μακριά. Αντίστοιχο μοτίβο ακολουθείται και στο Q4 e-tron Sportback, μόνο που η εικόνα αλλάζει άρδην στο πίσω μέρος. Η έντονα κελιμένη οροφή σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη στο αμάξωμα αεροτομή προσθέτουν το coupe στοιχείο στο ηλεκτρικό SAC (Sports Activity Coupe) της Audi.

Στο πεδίο των διαστάσεων το Q4 e-tron έχει μήκος 4.590 χιλιοστά, πλάτος 1.865 χιλιοστά, ύψος 1.613 χιλιοστά και μεταξόνιο 2,76 μέτρα, προσφέροντας μία ευρύχωρη καμπίνα μήκους 1,83 μέτρων. Το γεγονός αυτό έδωσε τη δυνατότητα στο γερμανικό στρατόπεδο να δημιουργήσει χώρους αποθήκευσης μικροαντικειμένων 24,8 λίτρων, τη στιγμή που το πορτμπαγκάζ μπορεί να φιλοξενήσει 520 λίτρα ή 1.490 λτ. εάν τα καθίσματα πέσουν.
Συνέχεια του άρθρου >>>
VW LEASEPRO
test center