Νέα Taycan Turbo GT: Η ισχυρότερη Porsche παραγωγής με 1.108 άλογα

5.185 Επισκέψεις στο άρθρο (18/3/2024)
Νέα Taycan Turbo GT: Η ισχυρότερη Porsche παραγωγής με 1.108 άλογα
6 Φωτογραφίες »

- Η απάντηση της Porsche στο Tesla Model S Plaid!
- Έως 1.108 άλογα η ισχύς και με 1.340 Nm ροπής
- 75 κιλά ελαφρύτερη από την Turbo S και με κεραμικά φρένα
- Με μπάκετ καθίσματα από ανθρακόνημα, μόνο 2 θέσεις στην αγωνιστική έκδοση

Η απάντηση της Porsche στο Tesla Model S Plaid!

Η Porsche Taycan Turbo GT είναι το νέο halo car της γερμανικής μάρκας και πως θα μπορούσε να μην είναι, αφού αποδίδει έως και 1.108 ίππους, είναι το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της Porsche στην ιστορία της και έχει την δυνατότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 2,3 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, με το πακέτο Weissach, η Taycan Turbo GT μετατρέπεται σε ένα θηρίο για την πίστα που μπορεί να κάνει το 0-100 σε 2,2 δλ. και να φτάσει τα 305 χλμ. σε τελική ταχύτητα (από 290 χλμ./ώρα). Είναι ολοφάνερο πως στόχος του μοντέλου είναι να «στριμώξει» στα σχοινιά το Tesla Model S Plaid, θυμίζουμε άλλωστε πως ένα πρωτότυπο Taycan Turbo GT Weissach έσπασε το ρεκόρ του Tesla στο Nurburgring κατά 18 δευτερόλεπτα, σημειώνοντας χρόνο 7:07:55.

Έως 1.108 άλογα η ισχύς και με 1.340 Nm ροπής

Το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο του αυτοκινήτου αποδίδει 788 ίππους αλλά στο Launch Control στην λειτουργία overboost, η ισχύς μπορεί να αυξηθεί στους 1.033 ίππους ή στους 1.108 ίππους για 2 δευτερόλεπτα και η ροπή στα 1.340 Nm. Το σύνολο περιλαμβάνει επιπλέον και ένα νέο Attack Mode που προσφέρει πρόσθετη ισχύ 163 ίππων (120 kW, 50 kW περισσότερα από άλλα Taycan) για 10 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά την αυτονομία, η Porsche ανακοινώνει πως το νέο ηλεκτρικό της κτήνος μπορεί να κινηθεί χωρίς φόρτιση για 555 χλμ., σύμφωνα με τα τεστ του WLTP.

75 κιλά ελαφρύτερη από την Turbo S και με κεραμικά φρένα

Με έξυπνo τρόπο, η Porsche έχει μειώσει το βάρος της Taycan Turbo GT έως και 75 κιλα σε σύγκριση με την Taycan Turbo S. Σε αυτό συμβάλλουν πολλά εξαρτήματα από ανθρακονήματα που υπάρχουν στο αμάξωμα, όπως μέρη από ανθρακόνημα στις μεσαίες κολόνες, στους καθρέπτες και στα ένθετα στα πλαϊνά μαρσπιέ. Οι προβολείς Matrix LED είναι στάνταρ αλλά μπορούν να αναβαθμιστούν σε προβολείς LED HD matrix ως προαιρετική επιλογή.

Η Porsche Taycan Turbo GT ξεχωρίζει από κάποια μοναδικά εξωτερικά αεροδυναμικά στοιχεία που έχει όπως η πίσω ενεργή αεροτομή σε γυαλιστερό φινίρισμα από ανθρακονήματα. Οι αποκλειστικοί τροχοί Turbo GT των 21 ιντσών που βοηθούν στην καλύτερη ψύξη των φρένων, τα οποία είναι κεραμικά και οι δαγκάνες τους είναι βαμμένες αποκλειστικά στο χρώμα Victory Gold.

Διατίθενται συνολικά έξι χρώματα αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένων των νέων επιλογών Pale Blue Metallic και Purple Sky Metallic. 

Με μπάκετ καθίσματα από ανθρακόνημα, μόνο 2 θέσεις στην αγωνιστική έκδοση

Στο εσωτερικό, η Taycan Turbo GT προσφέρει μπάκετ καθίσματα κατασκευασμένα από CFRP (πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα), επενδυμένα με ένα μείγμα υφάσματος που η Porsche ονομάζει Race-Tex και μαύρο δέρμα. Τα Adaptive Sport Seat Plus καθίσματα διατίθενται προαιρετικά χωρίς επιπλέον κόστος. Το πακέτο Sport Chrono έρχεται με το τιμόνι GT, ενώ ο εσωτερικός ατμοσφαιρικός φωτισμός μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με την επιθυμία του οδηγού. Σημαντικό είναι να τονίσουμε με το ειδικό πακέτο Weissach, τα πίσω καθίσματα αφαιρούνται, ώστε το μοντέλο να επιτυγχάνει καλύτερη σχέση βάρους-ισχύος.

Συνέχεια του άρθρου >>>
CORAL GAS PASXA
fiat