5 φωτογραφίες »

Nέο Elektron Quasar

4.307 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2021)

Aυτό είναι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό hypercar με απόδοση 2.300 ίππους που ετοιμάζει η Electron Motors, μια νέα εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με έδρα την Γερμανία. Μάθετε πόσο χρειάζεται το αυτοκίνητο για να φτάσει από στάση τα 100χλμ./ώρα.


Πριν από περίπου έναν χρόνο, η τότε Elektron Innovativ, με έδρα την Γερμανία, παρουσίασε το νέο της ηλεκτρικό supercar κάτω από το όνομα One. Το μοντέλο των 1.360 ίππων ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί στην φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ωστόσο αυτό, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν ήταν δυνατό.

Τώρα, η εταιρεία άλλαξε το όνομά της σε Elektron Motors και είναι σε θέση να αποκαλύψει ένα ακόμα concept εν ονόματι Quasar. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό υπέρ-αυτοκίνητο του οποίου η ισχύς ξεπερνά τα 2.330 άλογα χάρη στα τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ που διαθέτει, πιθανότατα ένα για κάθε τροχό. Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με την φίρμα, έχει βάρος 1.500 κιλά, θα μπορεί να κάνει το 0-100χλμ./ώρα σε 1,65 δευτερόλεπτα και θα έχει μέγιστη τελική ταχύτητα τα 450 χλμ./ώρα.

Η Elektron Motors θα λανσάρει το μοντέλο το 2023 και θέλει να κατασκευάσει μόνο 99 αυτοκίνητα που θα παραδοθούν στους νέους τους κατόχους μέχρι το 2026. Η τιμή για το καθένα θα είναι περίπου 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά στο Elektron One, ο Armagan Arabul, o CEO της εταιρείας, δήλωσε πως το project δεν έχει ακυρωθεί αλλά έχει αναβληθεί για χάρη του Quasar. Το λανσάρισμα του One θα γίνει 8 μήνες αργότερα από αυτό του Quasar, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν αρκετή υπομονή.
 

Hyundai
OPEL