Ανάρτηση με πατέντα για το Ford Fiesta ST

8.085 Επισκέψεις στο άρθρο (15/3/2018)

Συνεχίζει ο χορός των αποκαλύψεων για τις τεχνολογίες που θα έχει στη φαρέτρα του το νέο Ford Fiesta ST. Πέρα από μπλοκέ διαφορικό και launch control ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για την ανάρτηση.

Η Ford ανακοινώνει σταδιακά περισσότερα στοιχεία για το «καυτό» Fiesta ST. Αυτό που γνωρίζαμε εξ αρχής ήταν ο εφοδιασμός του μοντέλου με τον νέο τρικύλινδρο 1.500άρη Ecoboost κινητήρα ο οποίος με την βοήθεια turbo αποδίδει 200 ίππους και 290 Nm ροπής, έχοντας λειτουργία απενεργοποίησης κυλίνδρου.

Ωστόσο, πριν λίγες μέρες ήρθαν νέα στοιχεία στο φως για τη μετάδοση του μοντέλου, η οποία θα υποστηρίζεται από μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Quaife. Επίσης, όπως σας αποκαλύψαμε πριν δύο μέρες, το νέο Fiesta ST θα έχει μεταξύ άλλων στη φαρέτρα του Launch Control, ενώ διαθέσιμη για πρώτη φορά θα είναι η επιλογή ανάμεσα σε τρία οδηγικά modes: Normal, Sport και Track.
 

Νέο στοιχείο στην υπόθεση αποτελούν τα πατενταρισμένα από την Ford ελατήρια της ανάρτησης με σύστημα κατανομής των ασκουμένων δυνάμεων ή αλλιώς ελεγχόμενης απόσβεσης τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της φίρμας, θα βελτιστοποιήσουν την οδική συμπεριφορά του κορυφαίου Fiesta δίνοντας πιο «κοφτερές» εισόδους στις στροφές και καλύτερη απόκριση στις μεταφορές βάρους. Επιπλέον, τα νέα αυτά ελατήρια θα κρατούν σωστά τοποθετημένη την ουρά, αποφεύγοντας στο μέτρο του δυνατού τις όποιες πλαγιολισθήσεις.

Τέλος, σημειώνουμε πως το νέο Ford Fiesta ST θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας το ερχόμενο καλοκαίρι, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για τον Ιούνιο, χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τις τιμές του. Εντούτοις, σημειώνουμε πως σύμφωνα με γερμανικά μέσα οι τιμές θα κυμανθούν περί τις 21.000 ευρώ στην εκεί αγορά.

peugeot
NISSAN